Operatie 2 – dag 5

Rond 8u komt de verpleegster me halen om Eric te helpen met zijn ontbijt. Met veel moeite eet hij toch een halve sandwich. Het is allemaal wat teveel momenteel maar hij is moedig.

Dr Martens is er rond de middag en vertelt Eric om de 3de operatie binnekort in te plannen: het vrijmaken van het ruggemerg langs de achterkant van de nek. De drain die momenteel goed loopt, gaat hij nog een dag of 4 laten zitten. Daarna gaat hij deze operatie inplannen. De kinesist gaat vanaf morgen ook langskomen.

Morgenvoormiddag ga ik zeker een afspraak maken met de dokter om, samen met ozze Leo, de situatie te bekijken, en uitleg te vragen. Waarom deze operatie nu dringend is,verwachte resultaten, waarom de constructie van de 1ste operatie niet voldoende plaats gemaakt heeft, welke revalidatie,…

Andrea en Thieu komen op bezoek en nu verteld hij weer honderuit. Zijn 2de verblijf op intensieve zorgen herinnert hij zich wel. Er waren namelijk heel schoon verpleegsterkes. Dr Kools komt op controle en gaat een drain steken in Eric’s onderrug. Als deze drain goed loopt, zal het hersenvocht niet meer in de wonde lopen maar omlaag, langs zijn ruggegraat. Verpleegsters staan al te glunderen als hij assistentie vraagt. Thieu vraagt of dit niet heel pijnlijk was want bij hem is ooit ruggemerg getrokken bij hersenvliesontsteking en deze pijn vergeet hij nooit meer. Sorry Thieu maar ozzen Eric zegt da ge op da gebied maar ne kleinzerige zijt. Andrea masseert zijn rechtse vingers en vraagt welke vinger ze aanraakt, dan schuddelen, en welke vinger nu? Het gevoel is dus niet helemaal weg want hij kan hierop wel antwoorden.

Dag 5, dus het levensgevaar is nu fel verminderd; minder kans op lekkages omdat de drainage goed loopt en minder kans op infecties omdat er geen koorts is. Alle buisjes en pluggen zijn verwijderd, dus de monitor is tevens uitgezet. Voor Eric is dit natuurlijk het lichtpuntje dat hij nodig had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s