Operatie 2 – dag 13: Verboden te voederen

Deze morgen weer ontbijt voor ’t open raam met uitzicht op stad Aalst.

We hebben ons lijstje klaar met vragen voor de dokter. Dokter Kools komt langs en besluit de drain uit Eric zijn rug te halen. De dokter doet dit zelf alhoewel hij het in 1ste instantie aan de verpleging vroeg.

Nadat Eric opgefrist is, gaat hij een keer op de rand van ’t bed zitten en rechtstaan. De verpleging verschiet als ze hem laten rechtstaan; zo groot hadden ze hem niet verwacht. Het spijtige is dat de spieren van zijn benenn momenteel de kracht verloren hebben om lang te staan en hij wordt hiervan ontzettend moe.

Harry doet vandaag zijn laatste dag stage op neurochirurgie en we verrassen hem men een bedankkaartje omdat hij ons zo goed verzorgd heeft. Hij was vroeger directeur bij de VRT en heeft zijn carrière volledig omgegooid. Hij studeert verpleging en vanaf morgen beginnen de examen. We wensen hem natuurlijk veel succes.

http://www.vrtmedialab.be/news/harry_sorgeloos_leaves_vrt_medialab/

Eric zou moeten aansterken dus de verpleging stelt voor om zijn dieet aan te passen en hij krijgt momenteel super-aansterkvoeding. Hopelijk brengt dit hem vlugger terug op krachten. Morgen ga ik dit ook nog  extra vragen aan dr Martens. Nu zijn drain eruit is zou hij eerst nog wat moeten aansterken vooraleer hij aan revalidatie kan beginnen. We zijn even gaan googelen naar revalidatiecentra en blijkbaar is er in Geel begin 2012 een nieuwe afdeling van start gegaan. Misschien is dit wel een oplossing om hem op korte termijn dichter bij ons thuis te krijgen.

http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2012032911590714_nieuwe-afdeling-revalidatiecentrum-az-sint-dimpna

In de namiddag komen Leo en An op bezoek. Ze hebben aardbeien bij en onze ijskast staat vol.

Bezoekers het is verboden te voederen !

Om onze Eric de kans te geven effe te slape, gaan Leo, An en mezelf een wandelingetje doen naar mijn favoriete groen plekje in de buurt. We nemen een ander weggeltje om uit te proberen en onderweg zien we heel mooie tulpenbomen die in bloei staan.

An laat me de speciale bladeren zien van deze boom. Ze is dan ook specialiste in bloemenkennis  en ik heb er al heel veel van geleerd.

Het is veel te heet op de kamer. Eric ligt daar te zweten en op advies van nonkel Leo leggen we de chauffage vol natte handdoeken. Zo zou het hier vlugger afkoelen ???

Na het eten voelt Eric zich helemaal ni lekker.. Hij heeft het heel warm en ik roep de verpleging en vraag zijn koorts te nemen: 38,5. Dit is toch echt ni te doen. We voelen ons beide heel teneergeslagen want dit is er nu echt over. Het is de 13de dag na de operatie maar normalerwijze geloof ik ni in “ongeluksgetallen”. pfff. De verpleegster komt bloed trekken en er wordt een kweek opgestart in het labo. Dr Kools wordt tevens op de hoogte gebracht. Na een extra dafalgan vermindert de koorts naar 37,3.. Hopelijk wordt het een koele nacht en kweekt er geen bacterie in ozzen Eric zijn bloed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s