Dag 22 – Dipi

Wat een nacht ! 38° koorts en na 1,5 u 37,3.. Eric heeft veel pijn en krampen in handen en benen. Het ergste is macheloos toekijken hoe Eric pijn heeft en achteruit gaat, zijn ingevallen gezicht en mager lichaam in dat bed. Om 5u vanmorgen krijgt hij dipi ingespoten en dat helpt tegen de pijn en de koorts. Dit mag men enkel via infuus toegediend worden als de patiënt gemonitord wordt. Nog een paar uurtjes slapen zal ons goed doen. Om 8u is de koorts opnieuw 38,8 en met dafalgan krijgt men dit onder controle. Wat een opluchting.

Tanja en Shanna, een nieuwe stagiaire, komen Eric opfrissen. Blijkbaar werd er besloten Eric antibiotica te geven en Tania ze geeft deze redelijk grote pil aan Eric met een slokje drinken. Omdat ze niet vertelde wat er gebeurde, was hij niet voorbereid en de pil bleef steken in zijn keel. Alle middelen worden ingezet: veel water, yoghurt en uiteindelijk masseert de andere verpleegster het plaatske in zijn keel waar ze de pil voelt, tot die pil doorschuift; dank u wel, zegt ozzen Eric. Tanja is blijkbaar geschrokken en staat op de gang te wachten tot alles in orde is. Ze vertelt ons dat ze zelf ook moeilijk pillen kan slikken en dat ze het natuurlijk heel vervelend vond. Op de gang had ze gezegd: lieve Jesuske, helpt dieje meneer aub.

De pil is nog maar juist doorgeslokken of ze komen Eric ophalen voor een RX van de longen.

Dokter Martens is nog een dagje met verlof maar dokter Kools komt even langs. Hij ondezoekt Eric en probeert uit te zoeken van waar de koorts zou komen: longen, blaas, nieren,…  De krampen zouden te wijten zijn aan een nog teveel druk op het ruggemerg net onder de prothese. Hij wist niet zeker of dokter Martens dit punt meebehandeld heeft tijdens de 2de operatie. Indien niet, zou de 3de operatie dringend aangewezen zijn. Het probleem van spastisch samentrekken van de spieren in armen en benen zou hiermee te maken kunnen hebben.

Na deze moeilijke uren kan Eric zijn rechterhand niet meer bewegen en zijn benen voelen ook meer doof aan. Heb het thuisfront dan ook even gebeld en op de hoogte gebracht dat de koorts nu weer onder controle is.

Yves komt namiddag op bezoek en blijkbaar heeft ozze max ni veel honger vandaag. Hij mankt wat met zijn voorste poot. Heb nog juist es met Yves gebeld want die is het gras nog gaan afrijden. Blijkbaar is ozze Max zijn poot dik en staat scheef. Ze hebben hem binnen in zijn mand gelegd en Jef en Sonja gaan morge naar de dierenarts met hem… die moet zich nu toch ook in de steek gelate voele hé.. ik ga hem deze week zeker nog een keertje bezoeken en es lekker verwennen en knuffelen.

In de namiddag komt Steven even langs, de stagiair kinesist. Zijn vriendin heeft meegedaan met de 20 km van Brussel. Zelf is hij gaan supporteren want zover lukt nog niet voor hem. Hij stelt Eric gerust aangaande zijn spierkracht. Spieren gaan inderdaad weg op heel korte tijd maar er zullen dagen komen met een stap achteruit en dan weer vooruit. Hij besluit om Eric even laten recht te staan en dit lukt heel goed. Dit is voor Eric een heel positief gevoel en zeker nog es nadat Steven hem overtuigend zegt dat dit voor een groot stuk zeker in orde gaat komen.

Leen, de ergo-therapiste komt ook nog oefenen en alles gaat nu weer veel beter. Knijpen links gaat heel goed en dit is ook heel positief voor ozzen Eric. Soms speelt Leen vals door hem moeilijke dingen te laten doen maar ze zegt dat zij ook niet het gevoel heeft om goed gesport te hebben als ze niet een beetje gezweet heeft. Rechterhand is inderdaad een flink stuk achteruitgegaan maar ze vraagt Eric vinger per vinger proberen te bewegen en ook al denkt hij dat dit niet gaat, toch beweegt zijn vinger. Als ze hem dat vertelt, is hij natuurlijk heel verwonderd en dit moedigt hem ook weer aan. Leen vertelt intussen honderduit: ze heeft ook een poes en die noemt “cactus”. Het is een verloren gelopen diertje, gevonden door een vriendin, had een gewond pootje. Eric vroeg haar dan ook of ze op dit diertje geoefend had wat 🙂

Dankjewel Leen en Steven

In de namiddag komen Yves en Nele nog langs en we wandelen even naar de stad maar al vlug is het weeral tijd om Eric te helpen met zijn avondeten.

De diëtist is langsgeweest en ze gaan zijn eten aanpassen zodat hij rapper op krachten kan komen. Hij krijgt tevens tussendoor extra voeding : vanilledrank Fresubin 2 Kcal drink (400 Kcal/1680 KJ) 20 g Proteïnes, en ’t is nog lekker fris ook.

Hij blijft koortsvrij en rust goed uit deze avond. We verwachten dan ook een rustige nacht en morgen er opnieuw tegenaan

Slaapwel

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Een gedachte over “Dag 22 – Dipi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s