23e dag – Vast ritme

Deze nacht hebben we goed geslape. Weer even 38,8° koorts maar een dafalgan en een Dipi rond 2u en we kunne weer doorsnurke. Ik sta op tijd op want zoals gewoonlijk is Dr Martens er om 7u30. Hij bevestigt de blaas- en nierontsteking en start een antibioticakuur op van 12 dagen. De wonde blijft goed droog en Eric mag meer rechtop staan. Ik vertel hem van het revalidaticentrum in onze buurt. Hij gaat een MRI scan doen, dit evolueren en daarna een planning maken voor ons.

Het ontbijt is lekker. Ik krijg de korsten dus zal binnekort ook wel kunnen fluiten zeker. Hij krijgt ook nog een aansterkende Fortimel crèmeke. Daarna scheren, tandjes poetsen.. het vast ritme begint er in te komen.

We denken wel aan ozze Max, ocharme. Ben es benieuwd hoe het met zijn pootje is. We krijgen een SMS van ons Sonja die vanmorge ging checken en hij voelde zich al veel beter. Hij stond haar op te wachten en kwispelde met zijn staartje. Hij mankte ook ni echt meer dus onze Superkat is weer OK. Monique, de buurvrouw komt voormiddag even verluchten en leest intussen de gazet. Ze krijgt algauw het gezelschap van ozze Max die het natuurlijk leuk vind als je een bladzijde draait.

Hier staat alweer de volgende voor de deur: Steven, de stagiair-kinesist. Hij laat Eric rechtop staan en oefeningen doen ter voorbereiding van het stappen. Dit is natuurlijk heel motiverend en we vinden het keitof. Spijtig genoeg is het zijn laatste dag hier in de kliniek dus we geven hem een bedankkaartje. Hij vindt dat super: “dat ga ik zeker bewaren”.

Tanja komt met haar stagebeleidster Eric verzorgen. Ze is vroeger hoofd geweest van modebureau Olivier Strelli in Brussel en studeert nu voor verpleegster. De verzorging moet volgens de regels en na een dik uur is ozzen Eric blij dat em gewassen en verzorgd in zijn bedje ligt.

Leen komt nog langs voor de oefeningen en doet een sensibiliteitstest. Blokjes bekleed met rubber, schuurpapier, bollekes en zachte stof moet Eric weten te onderscheiden. Dit is een goei oefening voor spontaan herstel om de herkenning van deze gewaarwordingen. Soms klopt het niet: zacht (als een perzik) is niet effen en geeft dus ook een gevoel van schuurpapier. Omdat zijn rechterarm achteruit gaat, voelt Leen dat hij compensatoire bewegingen maakt door gebruik te maken van schouderspieren ipv bovenarmspieren. Je zoek natuurlijk andere mogelijkheden als er iets niet lukt.

Het is alweer middag en ze komen alweer langs voor de MRI scan. Ik had een broodje bolleke met ajuin, mayo en curryketschup en dat was echt lekker. Gelukkig heeft Eric wa meegesmuld want zijn middageten wordt namiddag-eten. Maar alles wordt opgewarmd en om 14u is alles weer achter de rug. Het is zwaar voor hem omdat de mensen niet begrijpen dat hij niets kan: hij is echt hulpeloos en soms begrijpt men niet dat iemand zich niet op zijn zij kan draaien of zichzelf niet kan goedleggen omdat hij de kracht niet heeft en omdat de motoriek van zijn handen er niet is. Dit bekomt wel dat hij na een slechte lighouding meer pijn heeft en dat er dikwijls ook, hetzij dan tijdelijk, meer uitval is.

Terwijl hij rust, wandel ik naar mijn favoriete pleke hier vlakbij. Na 2 nachten goed slapen, voel je je natuurlijk veel sterker.

Leo en An zijn laat wat me verwonderd. Om 17u zijn ze er. Nochtans waren ze rond 13u30 vertrokken maar wegens een accident hebben ze een 2-tal uren file gereden. Zo is je namiddag natuurlijk rap voorbij.

Nique brengt ook een bezoekje. Het is natuurlijk tof om eens andere gezichten te zien en zeker van zo’n lief nichtje. Eric zijn namiddag verbetert er enkel maar op als ze hem verwent met een relaxerende voetmassage met lavendel-massageolie. De Leo maar zeggen dat hij 3 blijnen op zijne voet heeft maar dat heeft Nickske ni gehoord. Dieje is natuurlijk kei-jaloers dus ik zet hem maar even bij op de foto dan is die ook weer content.

Het was een intense zware dag voor Eric maar je voelt dat hij zich optrekt aan al die kleine, positieve dingen en wil ni liever dan werken om vlug weer in een topconditie te geraken.

Ik heb onze kamer opgefrist met een zelfgeplukt boeketje.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s