Dag 28 – Overwinning

Onze biologische klok staat op 7u ’s morgens en die van Dr Martens en Dr Kools om half 8

De 3de operatie wordt volgende week ingepland en dat is weer even slikken. Een Cervicale laminectomie van C2 tot C7; dit  betekent het verwijderen van de wervelbogen in de nek om ruimte te creëren voor het ruggenmerg. Nadat dit even bezonken is, stellen we ons toch nog wel wat vragen. Eric snapt de constructie niet meer en we zullen ons morgen meer informeren aangaande deze ingreep.

Ik help Eric alleen recht en op de stoel naast het bed. Wat een overwinning, dit geeft een heel goed gevoel. Hoera voor ons allebei. Het doet goed te weten dat hij op mij vertrouwt.

Shanna komt Eric verzorgen en ik merk op dat ze wat stillekes is. Haar poes, pebbles is weggelopen, en dat doet haar veel verdriet. Ze heeft heel het weekend gezocht maar niks gevonden. Ze heeft nooit geluk met haar beestjes vertelt ze: haar konijnen zijn es opgegeten door de kat van de buurvrouw en haar cavia had schurft na 3 maanden zodat ze die moest binnenhouden en verzorgen (krabben enzo).. ze had ook nog es een angora-konijn maar die zijn stoelgang zat altijd in zijn lang haar.. en dan de hamster die vastzat met zijne poot in zijn hok zodat hij zijne poot zelf afgebeten had en als hij dan over zijn plastieke kooi liep, ging dat altijd van ‘tok,tok” met zijn beentje dat uit zijn stukje poot stak  en nu is haar poes al bijna een week weg. Zelfs haar papa heeft veel verdriet. Vroeger had die ook poezen maar die hebben ze vergiftigd. Pepples heeft ze gevonden in de tuin en als ’t een vrouwke was geweest had ze bambam geheten.

Maar ze doet haar werk graag hier, dat zie je wel:

19 nietjes telt ze terwijl ze deze verwijderd bij Eric daarna gaan we in de zetel zitten, zegt ze tegen Eric. Allée das goe, ikke toch, zegt den Eric. Daarna ververst ze zijn bed, terwijl Eric in de zetel zit en nu nog even zijn kapsel goedleggen

Shanna studeert af aan het 2de jaar verpleegkunde A2 dus nog 1 jaar te gaan en dan gaat ze zeker nog verder haar bachelor, richting psychologie, proberen te halen. Ze gaat dat goed doen want ze straalt zeker positiviteit uit.

Bedankt lieve Shanna en we hopen natuurlijk dat Pebbles vlug terugkeert naar jou.

De dokters van de kine komen nog langs en besluiten de oefeningen dan toch maar hier op de kamer verder te zetten. Na de 3de operatie zullen ze dan evolueren.

Ik ga nog even naar het secretariaat om het papierwerk op te halen. In de lift stond een verpleegster met lege emmerkes die zouden dienen om placenta’s in te steken, dus ze ging naar het verloskwartier.. Spooky.. en dan kom ik nog een jonge man van 32 tegen die reeds 2 protheses in zijn rug heeft sinds 4 jaar. Hij ging naar beneden om te roken maar Dokter Van Vyve stuurde hem terug naar zijn kamer: roken is slecht voor de prothese dus stoppen! Hij heeft veel pijn in zijn benen en zakt soms door zijn knieën zodat hij nogmaals dient behandeld te worden.

Ik ga nog iets eten en als ik terugkeer is Leen alweer in actie. De vingers van zijn rechterhand zijn wat gezwollen en dit komt omdat de spierpomp niet goed meer werkt en dan wordt het vocht niet meer afgedreven. Dit kunnen we verhelpen door met een handdoek te wrijven in de richting van zijn hart.

Vake Dekkers en Jef sturen een SMS en ik ga eerst nog even een tas koffie drinken met hen. Zo kan Eric eerst een beetje rusten. Onze va is blij dat hij Eric ziet. Nu is hij wat geruster. Het was wel ver rijden dat zou hij nooit durven en hij zou het ook nooit gevonden hebben. Jef had met hem de roltrap genomen zonder dat ozze va daar erg in had en hij was toch wel wa verschoten. Als hij boven is, zegt Jef op te passen, en ozze va maakt gewoon een sprongeske met beide benen en .. hop.. bij de volgende roltrap lukt het ni meer, hij zal de gewone trap wel nemen . Spijtig dat ik da nie heb kunne filmen.

Er zat ook nog een kaartje bij de post van een Cunina-peetouder. Bedankt Kathleen

Tijdens het avondeten zie ik Eric stil naar voor staren en ik vraag hem of er iets scheelt. Ik denk het ni zegt hij want de Senna staat mij daar wa uit te lachen. De foto hangt recht voor hem op ’t prikbord. Ze dachten hier al dat het ons kleinkind was.

Dit was het weer voor vandaag. Benieuwd naar morgen

Een gedachte over “Dag 28 – Overwinning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s