Dag 29 – losgekoppeld

Vandaag is de 1ste dag na 4 weken zonder enige sonde, infuus en drains in Eric’s lichaam, dus losgekoppeld. En we hebben samen kunnen ontbijten aan tafel. Alé ozzen Eric eet zijn bokes en ik de korsten, zoals elke morgen eh. Hij is blij dat hij nu ook een ander uitzicht heeft want nu kan hij door ’t raam naar buiten kijken.

Een nieuwe student komt hem verzorgen, ook 2de jaars, en wil nog een bachelor spoed en intensive halen. Hij is in ieder geval een bekwame gast en heeft dezelfde haarkleur als Eric. Hij zegt dat dit een speciale band schept.. Ook Leen, de ergo-therapeute, heeft wat rood haar maar dan noemt “Venetiaans blond”. Ze vraagt of Eric ook ne rosse baard heeft want in haar familie zijn er verschillende met blond of bruin haar maar ze hebben wel nen rosse baard. Ze vindt dat wel stoer.

De verpleegster wil ook weer Eric zijn haar wassen met de waskap.

Op de gang kom ik ons Shanna tegen en ze kijkt zo triestig dat ze bijna valt over haar lip.. haar poesje is  natuurlijk nog niet terug..  Ik ga naar de markt en zoek iets kleins om haar op te vrolijken: een opkikkertjes-tas. Terug op onze kamer roep ik haar even en als ik haar het kadootje geeft, kan ze natuurlijk niet wachten tot thuis om dit open te maken. Ze verstopt zich dan even op het toilet.

Ze vind het keigrappig en we krijgen allebei nen dikke knuffel. Het komt nog goed van pas ook want ze is nen echte koffieslurper 🙂 en ze belooft om er terug tegenaan te gaan. Misschien is die poes wel ergens aan t feesten en zij maar treuren.

Leen komt ook weer oefenen en vindt het raar dat Eric zijn recherhand beter mobiliseert dan zijn arm bovenaan. De oefeningen met de linkerhand lukken wel beter en vlotter.

En ’t is nog ni gedaan voor vandaag: de kinesist heeft grootse plannen: stappen op de gang En kwam hij nog terug? Ja hoor, want nonkel Leo en An kwamen nog op bezoek 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Een gedachte over “Dag 29 – losgekoppeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s