Dag 30 – bloody pubis

Het werd een lange en zware nacht. Gisteren werd bij Eric een suprapubische sonde geplaatst. Dit is een sonde die door de huid heen in de blaas wordt geplaatst. Door deze sonde is het mogelijk om de blaas te ledigen als dit niet meer mogelijk is via de urethra. Dit gebeurde onder plaatselijke verdoving in het OK. Eric was verbaasd als hij door de gangen reed. Er zijn hier zeker meer dan 20 operatie-kwartieren.. Tijdens de ingreep prikkelde het wat en gaf een raar gevoel maar al bij al was het best meegevallen.

Rond 22u help ik Eric rechtop, nadat ik me bij de verpleging geïnformeerd heb of dit mocht. Geen enkel probleem dus ik help Eric op de stoel en plotseling begint hij te bloeden. Het loopt gewoon uit zijn plasser en niet zo’n beetje hoor: de grond, de stoel,… de verpleging probeert met steriele doeken het bloeden te stelpen maar het blijft maar lopen. Ondertussen neemt men zijn bloeddruk omdat groot bloedverlies kan leiden tot lage bloeddruk met alle gevolgen vandien. Uiteindelijk besluit men hem op bed neer te leggen zodat hij zeker niet kan vallen. En wonder boven wonder, stopt het bloeden dan vanzelf. Waarschijnlijk is er tijdens de ingreep een bloedvat gekwetst. Slapen doe je niet goed meer !

We zijn natuurlijk niet uitgeslapen vanmorgen;  ik laat een pilleke vallen dat met geen ogen meer te bespeuren valt en Dr Martens zegt dat Eric  in bed moet blijven tot we meer weten van de uroloog. Uiteindelijk komt de uroloog toch niet en werd er gebeld met de hoofdzuster dat het wel vanzelf in orde komt en dat we niet ongerust moesten zijn alleen wat kalmaan doen met oefeningen vandaag. Dit is natuurlijk weer ni erg motiverend en we voelen ons ni super hoor.

Shanna komt samen met haar stagebegeleidster om Eric te verzorgen. Ze bekijken de lek en stellen vast dat het momenteel goed meevalt zodat hij in de zetel kan. We zijn er ni echt gerust in. Eric is ook heel moe en is ma stillekes.

De kine en Leen komen langs en die stellen ook vast dat het vandaag minder goed lukt. Stappen stellen we uit tot morgen en de oefeningen zijn zwaar maar Eric klaagt niet. De brace van Eric’s rechterhand is klaar en dat voelt wel goed. Zo kan zijn hand goed rusten en zijn vingers niet verkrampen. We moeten enkel de eerste dagen opvolgen dat er geen rode drukpunten zouden komen.

’s Middags zijn er fritjes met appelmoes en kalfsfricassé. Daar heeft de verpleging voor gezorgd. Smaakt best lekker en het is genoeg voor ons 2. Nadien doen we allebei een middagdutje en ik schiet pas wakker als Danny al in onze kamer staat. pfff .. ik hem nog een zeker een half uur ne slaapkop.  We bekijken met Danny nog eens de MRI scan van verleden week want die is natuurlijk ook vanalles aan ’t opzoeken op internet. Hij is ook al verschoten van wat er allemaal bij kan komen kijken: hoe dat zit met je hersenvocht enzo.. Daar sta je anders ni echt bij stil.

Het is alweer vlug tijd voor ’t avondeten en Eric gaat weer even aan tafel zitten. We worden stilaan wat geruster nu want de bloeding is gestopt.

Maria en Luc komen ons ook een bezoekje brengen. Ze zijn net terug van een heel plezante vakantie. Ze huurden een huis in Spanje en verbleven er 14 dagen met Kevin en Petra en een weekje met de zus van Luc, Karin. Het is toch wel plezant en speciaal als je dit samen met je familieleden kunt beleven. Ik haal ze op aan de trap en ik zie al van ver dat ze een keigrote ballon bijhebben. Grotere waren er blijkbaar niet

Je ziet, het werd dus toch nog een gezellige namiddag. Ik ga met Maria en Luc nog een hapje eten in ’t Apostelken en als ik terugkom, ligt Eric alweer aan de aerosol. We gaan nog even in de stoel zitten en het is alweer bijna tijd om te gaan slapen. Hopelijk dromen we niet van bloody pubisse !

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s