Dag 42 – Aftellen, afbouwen en blaastraining

Om half 6 is ze er weer.. licht aan: “goeiemorgen, amai.. mooie nieuwe tekeningen aan ’t prikbord”; “goed geslapen want dat is belangrijk?” Ja hoor, heel goed, alleen wat kort 🙂

Deze nacht heeft Eric geen dipi gekregen.. pijnmedicatie afbouwen want vanaf woensdag is het de bedoeling alleen nog pillen te nemen: dafalgan elke 4u en ’s morgens en ’s avonds tradonal als pijnstillers; voor de zenuwpijnen in armen en handen wordt de “lyrica”-dosis verdubbeld. Het slaappilleke gaat van een half naar een volledig pilleke. Afbouwen zeggen ze maar dat is dus zeker ni aftellen!

Vanmorgen om 7u werd de suprapubische katheder afgeklemd. Nu kan de blaas weer vollopen en kan Eric zelf gaan plassen. En het lukt ! Kathleen komt de katheder openzetten en er is maar 90 ml overgebleven. ’s Avonds lukt het nog eens en is er ook maar 80 cc overgebleven.

 

 

 

 

 

 

 

Veel drinken is de boodschap, dus hij gaat zelf zijn glaasje aan de mond brengen en drinken 🙂 Het gaat wel even mis en 1 bekertje is op de grond terechtgekomen :p

   

 

 

We gaan ook meer opzitten vandaag en natuurlijk moet hij de gang op met de nieuwe kinesiste. Ze is pas op vakantie geweest naar haar zus in Amerika en het was daar blijkbaar beter weer dan hier want ze is mooi gebruind.

 

Ozze Leo en tant An komen op bezoek en ze merken toch weer een groot verschil. De laatste keer dat ze hem zagen, was immers toen hij zijnen tulband nog aanhad. Trots showt ozzen Eric hoe hij rond het bed stapt en komt aan tafel eten. Het eten hier is maar magerkes: bokes met blaasham en een puddingske.. Na 6 weken wordt het wel ééntonig hier en sober. Het is weer maar afwachten wat het in Geel zal zijn maar we verwachten toch iets meer afwisseling omdat men in een revalidatiecentrum voor een langere periode verblijft. Hoop doet leven, denk ik maar. Ziekenhuiskost kan je nooit vergelijken met je eigen bereidingen en zeker ni als ozzen Eric da klaarmaakt want die houdt nogal van kruidige gerechten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s