Dag 2 in Geel – wat een groot verschil in 1 dag

Als ik arriveer is hij net terug van de kine. Deze oefenzaal is een gigantisch grote oefenzaal zodat hij hiervan echt onder de indruk was. Chris, de kinesisten, maakt al vlug opmerkingen over Eric zijn manier van rechtkomen en stelt vast dat de pezen van zijn kuiten veel te kort geworden zijn. Het zal veel tijd en oefenen vragen om dit opnieuw in orde te krijgen met vooral veel oefeningen waarmee ze onmiddellijk start. Waar deze pezen zitten, weet hij me al vlug te vertellen want nu voelt hij ze ook 🙂

Op de middag kan ik zelf Eric gaan helpen met het middageten. Vandaag knolseldersoep, stoofvlees met gekookte, nieuwe patatjes en gemixte rauwkost met mayonaise. Het was superlekker. Een menukaart hoefde niet want zelfs de knolseldersoep smaakte naar knolselder. Blijkbaar heeft het St Dimpna ziekenhuis nog steeds een interne keuken ipv een grootkeuken. Het is gezellig zo in zijn kamertje aan het raam en het is leuk om nog even te blijven zitten en door de gazet te blaren. Dit heb ik echt wel gemist om zo samen aan een tafel te zitten.

Ik rijd nog even langs huis en als ik terugkom zitten An en Leo al op  bezoek. Ze zijn ook content nu ozzen Eric zich hier prima voelt en ze gaan binnekort moe Gierle nog es meebrenge. Er zou maar 1 probleem zijn: de lift is enkel voor bezoek van VIP’s of voor VIP’s 🙂 Grappig hoor: ozzen Eric is natuurlijk wel ne VIP maar nonkel Leo kan er soms nogal wa van maken.

  

Om 15u stapt Dorien de kamer binnen. Ze doet Eric zijn halsband ondersteboven aan en ozze Eric zegt: “liefst andersom”. Maar dat begrijpt ze helemaal niet: de klitterband vanvoor?

Bij de ergo wordt de fijne motoriek getrained; Dorien neemt klei en steekt hierin buisjes. Terwijl hij rechtstaat aan een hoge tafel, zodat zijn kuitpezen gerekt worden, moet hij in de klei kneden en proberen de 10 buisjes eruit te halen. Ondertussen merkt ze vanalles op aan Eric zijn rechterarm en vertelt hem dat er nog veel werk te doen is samen.

Nadien bekijken we de nieuwe kaartjes, maken we het wat gezellig. Bij het avondeten is er een bordje spirelli en Eric heeft dit zelf helemaal alleen gegeten. Wat een groot verschil op 1 dag !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s