Bravo voor het ganse Geelse team

Vandaag ga ik met Eric en Chris mee naar de oefenzaal van het revalidatiecentrum. Ik word er helemaal stil van en moet effe slikken. Het is ongelooflijk wat hier gebeurd: zoveel mensen, jong en oud, die hier worden getraind en geoefend om opnieuw in een zo goed mogelijke te herstellen. In het gedeelte waar Eric behandeld wordt, komen er gemiddeld een 100-tal patiënten per dag om te revalideren.

    Chris gaat Eric eerst helemaal loswerken. Hij moet op een tafel liggen en ze begin met de linkerkant: schouder, elleboog, pols, vingers, knie, enkel, voet; daarna de rechterkant. Een heel grote inspanning voor zowel Eric als Chris. Chris vraagt regelmatig of het niet te veel pijn doet als ze trekt en duwt en rekt. Omdat ze vergadering heeft, mag Eric nog een half uur op de step trainen en ik geraak aan den babbel met een vrouw van onze leeftijd die een herseninfarct had waarbij haar rechterkant uitviel. Ze is momenteel 5 maanden bezig met revalidatie en praat opnieuw, kan lopen en gebruikt haar rechterarm. Enkel de fijne motoriek is er nog niet.

Bij Eric op de gang ontmoette ik tevens een jonge vrouw van 38 met een herseninfarct. Men vond haar naast haar wagen en brachten haar naar spoed en daarna werd ze overgebracht naar Edegem waar ze via de lies, haar bloedklonter uit de hersenen verwijderde. Haar linkerkant is verlamd en ze vond dit natuurlijk heel erg. Psychologisch kon ze dit niet echt aan en het werd nog moeilijker omdat men in Edegem vertelde dat dit niet meer veel zou verbeteren. Ze heeft dan ook een gezin met een dochertje van 11 waar ze momenteel niet zelf kan voor zorgen. Ze is van 7 mei is ze in Geel waar ze heel goed begeleid werd, gemotiveerd werd en waar ze opnieuw positief leerde denken. En geloof het of niet, maar vrijdag as. mag ze naar huis omdat ze volledig zelfstandig hare plan kan trekken: zichzelf wassen, aankleden, naar toilet gaan,.. ze heeft zelfs grote plannen om samen met haar dochter te koken en het huishouden te doen. Ze heeft een heel lief dochtertje want als ze thuis moet helpen heeft ze daar geen enkel probleem mee: ik moet da voor later toch leren éh mama, als ik alleen ga wonen 🙂

Wel ik kan maar één ding zeggen: BRAVO voor het ganse Geelse team hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s