Kine in karowe hemdjes

De kinesiste heeft een belangrijke taak hier in het revalidatiecentrum. Het centrum is uitgerust met de modernste apparatuur. Er is een volledige persoonlijke aanpak, dus voor iedere patiënt een aangepast trainingsschema opgesteld.

Chris probeert Eric zo soepel mogelijk te houden, spierkracht op te bouwen, op de juiste manier te leren opstaan en zitten, lopen,… Dit gebeurt manueel en door oefeningen waarbij men rekening houdt met het bewegingen die we dagelijks uitoefenen.

Eerst maakt Chris Eric soepel van top tot teen: schouders, armen, heupen, knieën, voeten terwijl Eric op de tafel ligt. Daarna gaat hij zelf oefenen: met de armen en linkse knie steunen en afstappen en daarna rechts; steppen door voet op de tafel en eraf,…

Ze maakt ook een hindernissenparcours met verhoogskes waar hij moet overstappen; eerst voet erop maar daarna ook los erover en ook in achteruit wat natuurlijk al heel wat evenwicht vraagt; aantoetsen als je ervoor staat maar ook achterwaarts en dan moet hij denken dat het een tomaat is en 1 keer was het tomatenspijs 🙂 Er staan ook blokken onderweg waar hij zijwaarts moet overstappen en terug; een onstabiele rubberen blok waar hij moet zijdelings moet overwandelen. Ze maken het moeilijk maar ook plezant om te doen.

En hier stopt het niet want zijn armen moeten ook in conditie gebracht worden: met o.a. een gewicht dat hij zittend gestrekt moet opheffen. Rechts lukt het nog niet zo goed maar dan doet hij de oefening zonder gewicht en zover het lukt. Chris geeft hem dan een porretje, een tikske, en dan gaat het nog iets verder.

Het is zelf eigenlijk nooit opgevallen maar inderdaad, ozzen Eric heeft altijd karowe hemdjes aan. En dan weet Chris nog niet dat hij karowe pyjama’s draagt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s