Nieuw Cunina-peterschap

Terwijl Chris met Eric oefent wordt er gebabbeld over de dagelijkse dingen des levens. Zo vertelde ze dat haar 2 kinderen in de opvang verblijven die voorzien is door het ziekenhuis voor alle schoolgaande kinderen van het personeel. De jongste is 2 dus mag samen met haar grote zus gaan ravotten terwijl de mama aan’t werk is. Samen uit, samen thuis en nog voor Chris het avondeten klaarheeft, valt de jongste al in slaap tijdens het spelen. Als het goei weer is, rijden ze met de duofiets naar ’t werk. Ze moeten al vroeg vertrekken omdat Chris om 8u ’s morgens begint en 10 km fietsen voor een 5-jarige is toch ni niks..

Zo vertelt Eric ook van onze reis naar de Filipijnen in februari waar we ons Cunina-petekind, sherlyn, ontmoette. Chris verteld dan dat ze ook op zoek was naar iets maar eerst wel zeker wou zijn of het geld goed besteed werd en terecht. We brachten onze fotoboek mee zodat ze de getuigenissen van de andere peetouders ook kon lezen. Ik verteld haar van Sherlyn en van de plaatselijke Cunina-werking die ervoor zorgen dat de centen goed terecht komen, zoals Abeth, die alle financiële verrichtingen per petekind noteert en laat handtekenen. Chris sprak erover met haar man en samen hebben ze een peetouderschap aangevraagd voor een meisje uit Haïti. Ze vinden het belangrijk dit samen met hun kinderen te beleven. Zo kunnen ze binnekort ook samen briefjes schrijven naar hun petekindje.

Sherlyn, ons petekind in de Filipijnen

samen met Sherlyn in haar school

 Hopelijk kunnen we nog vele mensen vertellen van onze belevenissen en hun overtuigen om Cunina-peetouder te worden: 30 euro per maand, fiscaal aftrekbaar, dus effectief kost het 0,5 euro per dag en we hebben het met eigen ogen gezien: het maakt wel degelijk een verschil voor deze kinderen.

http://www.cunina.org/steun-cunina/word-peetouder/

Een gedachte over “Nieuw Cunina-peterschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s