Al wandelend ontspannen

Lieve, onze lerares Spaans motiveert ons om zoveel mogelijk te leren van de taal via allerlei activiteiten waaronder de zomerwandelingen die al 26 jaar georganiseerd worden door het Molse Nicaraguacomité ten voordele van de kinderrefter van Santo Tomás. Hier krijgen 180 kinderen dagelijks een warme maaltijd. Monitoren en een psychologe staan in voor de vorming en begeleiding van de kinderen.

Verleden jaar nam ik al deel. Deze wandelingen van ongeveer 6 km lang met halfweg een tussenstop, zijn een toffe manier om er eens uit te zijn; je ontmoet er andere mensen waarmee je kan praten, je wandelt telkens andere routes en het is gezond 🙂

Vandaag vetrokken we in Mol Donk en was het extra tof want os Sonja met Miroj en Els gaan mee. Zij gaan al elke woensdagavond samen wandelen met de hond en vonden het leuk om eens iets nieuws te proberen. Ondanks de warmte waren er toch heel wat deelnemers. Miroj was de enige hond die meewandelde maar hij is goed getrained en loopt netjes mee.  De stop is voorzien aan de visvijvers van het S.C.K., een zijarm van de Congovaart. We wandelen verder in dit gebied en passeren ook de ondergrondse nucleaire afvalplaatsen in Dessel, de sporttereinen en Sas 6. Nadien drinken we nog gezellig een pintje en voor Miroj wordt fris water voorzien.

Er werd ook een verslag gemaakt voor het regionaal nieuws en Miroj mocht natuurlijk niet ontbreken op de fotos:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLWTU_20120729_001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s