Heraanleg voetpad

We ontvingen een brief van de gemeente dat het voetpad in onze straat opnieuw aangelegd word en dat de bestaande bomen gerooid worden. In 2009 werd er reeds een petitie ingediend en werd ons gemeld dat er in 2010 een studie zou gebeuren ivm met de problematiek van de beschadiging van de voetpaden door de wortels van de bomen. Bij ons staat er een heel grote eikenboom sinds 1987, de Quercus palustris, een moeraseik. Deze boom groeit matig snel en kan tot 20m hoogte worden en heeft grote eikels.

  

In het voorjaar 2013 zullen de bestaande voetpaden opgebroken wordn en nieuwe, brede voetpaden aangelegd worden van 1,5 meter om de toegankelijkheid te bevorderen. De bomen worden gerooid wat natuurlijk een drastische keuze is maar de wortels beschadigen echter de omliggende weginfrastructuur en bovendien is de kans groot dat door de werkzaamheden de wortels beschadigd zullen raken en de bomen toch zullen afsterven.

Het ontwerp kunnen we al bekijken:

http://www.meerhout.be/nieuws/506/default.aspx?_vs=0_N&id=1071

Dus wie nog een scheut wil van deze eikenboom, kan die gratis komen ophalen want wekelijks vind ik er toch wel 10-tallen bij ons in de voortuin.

 

 

 

 

 

 Er werd gekozen om bij ons een Tilia Tomentosa “Silver Globe” (zilverlinde) te planten. Het is een kleine bolvormige linde die weinig vatbaar is voor luizen en honingdauw, overvloedig bloeit en zoet geurt en dus een belangrijke bijenplant. De boom kan 25 m hoog worden en heeft een loodgrijze stam. De gesteltakken zijn witviltig behaard. De onderzijde van het blad is dicht behaard en daardoor zilverwit van kleur. De boom bloeit half juli met hangende tuilen met zeven tot tien viltig behaarde, sterk geurende bloemen. De boom stelt geen bijzondere bodemeisen, verdraagt redelijk veel wind, stof en rook en kan goed in verharding worden toegepast. De boom heeft weinig last van druipen. Verder is de boom goed bestand tegen droogte en wordt weinig aangetast door ziektes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s