Zomerwandelen voor Santo Tomas

De wandeling, ten voordele van de kinderrefter in Santo Tomas, was in Mol Sluis.  Os Sonja en Miroj houden me gezelschap en het is weer een mooi groepje die samenkomt in de parochiezaal, achter het Jacob Smitsmuseum.

Via een smal kerkepaadje wandelen we tot aan de zandwinningsplas Miramar. Het eerste witzand werd bovengehaald bij het graven van een kanaal vermoedelijk in het begin van de jaren 1860. De put van 85 hectare, zogenaamd “Miramar“, groeide uit tot een uitgestrekt recreatiegebied, en wordt omgeven door talrijke, deels residentiële vakantiewoningen. Tijdens de zomermaanden wordt de plas intensief gebruikt voor allerlei vormen van watersport,  enkel  in de winter is de put van belang als pleisterplaats voor watervogels. Het is wel mooi wandelen zo naast het water.

Nadien passeren we nog een heel mooi stukje. Dit natuurgebied, de Galbergen, is een groot bosgebiedd waar  kinderen kunnen spelen en men kan sporten, beachvolley o.a.  maar die ook een belangrijke functie van natuurbehoud hebben voor onder meer doortrekkende watervogels.

Op de terugweg is er iemand zijn dak aan’t vegen en os Sonja zegt zo van: wat is da op da dak? En de wandelaar achter ons zo van: da’s de kerstman en roept heel hard: ho, ho, hooooooooooo en de kerstman roept terug 🙂

Na de wandelingen kunnen we het niet laten om te proeven van de lekkere taart

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s