Dodentocht Bornem – veel succes Jorim en Jef, Erik, Benny, Danny, Stefan en Chris..

Vandaag zijn er heel wat bekenden die meewandelen in Bornem. Jorim en Jef, Erik, Benny, Danny, Stefan en Chris. Jorim zal als 16-jarige wel 1 van de jongste deelnemers zijn.

Ik zie op de website dat er een nieuw record gevestigd is : 10.957 deelnemers. Super ! Zo een tocht trekt zeer gevarieerde deelnemers aan: scouts,  mensen uit jeugdbewegingen en jeugdclubs, mensen uit de sportwereld, en dat zijn evengoed

Nieuw dit jaar is Club 30+, wandelaars die de finish van de Dodentocht al minstens dertig keer haalden. Het selecte clubje heeft momenteel 55 leden. Samen zijn ze goed voor 183.600 kilometer

Velen hebben ook een speciale reden om deel te nemen zoals:

– Jef Kuppens (83) nam als enige aan alle edities deel maar voor de 43ste oet hij noodgedwongen verstek laten gaan wegens gezondheidsproblemen.

– Een Eeklose mama stapt vrijdag met haar vriendin de Dodentocht omdat haar zoontje genezen is van een levensbedreigende ziekte.

– Een man uit Lennik doet dit voor School zonder Pesten

– Chiro Hofstade om sponsorgeld te verzamelen voor de bouw van de nieuwe lokalen.

– 6 Britse militairen die gestationeerd zijn in Duitsland starten ten voordele van de Bereaved Military Families in Groot-Brittannië. Die organisatie plant vakanties voor families die iemand verloren hebben tijdens de oorlog in Afghanistan.

– In Edegem een team dat meeloopt om de straatkinderen in Gondar een jaar school te laten lopen.

– Luc uit Kortenberg neemt voor de 5de x mee en steunt Plan International met hun project rond kleuteronderwijs voor meisjes in Peru.

– Tom, Dominique en verschillende sympathisanten nemen deel  ten voordele van de Belgische asielkatten.

–  ‘a touch of Rose’  met een flinke groep gesponsorde stappers die hun zere voeten opdragen aan het psycho- sociaal oncologisch centrum voor kankerpatiënten met dezelfde naam.

– UNICEF steunt het project “LEREN (OVER)LEVEN” : NOODSCHOLEN: ten tijde van conflicten of natuurrampen is het noodzakelijk om kinderen snel terug naar school te krijgen.

– Bernadette Dumez, 63 jaar,  verschijnt voor de 41ste keer aan de start van de Dodentocht, enkel de eerste en de derde editie heeft ze gemist. Door artrose had ze al langer last van pijnlijke knieën. Ze kreeg enkele maanden geleden een knieprothese en daarom zal ze dit jaar de 100 km niet kunnen uitlopen.

– Deinzenaar Marc De Vulder (59) bracht vorig jaar zijn 31ste Dodentocht van Bornem tot een goed einde. Hij bereikte de eindmeet na ongeveer 17,5 uur wandelen.

– Marie Van den Bossche is zestien en één van de jongste deelnemers aan de Dodentocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s