Kookles: vanille-ijs

Verleden jaar kreeg ozzen Eric een ijsroommachine want dat eet hij graag. Zelfgemaakt ijs is dan ook nog es dubbel zo lekker met verse melk en eikes van de Luc zijn boerderij🙂

We beginnen met vanille-ijs: melk koken met een vanillestokje; een ruban maken met eigelen en suiker; d.i.  kloppen tot een gladde schuimige massa en er zich een lint vormt bij het opheffen van de klopper. Daarna de melk toevoegen en laten indikken op een laag vuurtje. Dan zet je het panneke met zijn gat in ’t water om te laten afkoelen en daarna voeg je de room toe. Klaar!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s