3x per week revalideren in Geel

Eric gaat 3x per week gedurende min. 2 u ambulant naar het revalidatiecentrum van Geel om te oefenen. Bij sommige patiënten merkt hij dat het gewoon een “must” is om te komen oefenen maar Eric beseft heel goed dat dit enkel zijn herstel bevorderd.

Wat doet hij dan zoals ?

– Kine-sessies: loswerken van ledematen; vooral rechterhand en -schouder momenteel. Omdat zijn rechterschouder vastzit, wordt hier extra aan gewerkt om dit los te maken. Op bepaalde punten zet de kinesist druk en dan kan je een bewegingen van een oefening verder rekken. Bijvoorbeeld als hij zijn arm moet omhoogsteken en hij blokkeert op een hoogte dan weet de kinesist exact een punt waar ze druk zetten met de duim zodat hij hoger kan. Zo moet hij op de bank zitten en een dikke bal naar voor schuiven met gestrekte ellebogen. Rechts kan hij de elleboog niet strekken omdat dit ondraaglijke pijn geeft in zijn schouder. De rechter schouder is echt een probleem want die zit helemaal geblokkeerd.  De vingers worden ook één voor één losgewerkt.

– Toestellen: handfiets, crosstrainer en hometrainer

– Ergo-sessies: momenteel werken op ’t gevoel met ballekes: met zand in, hard, rubber, met tjopkes,.. eerst bekijken en daarna ogen sluiten en voelen welk balletje je vastneemt. Nadien dezelfde oefening met kussentjes van verschillende soorten stof: velcro, schapenvacht, velour, met nopkes, leder,.. met 2 handen voelen welke horen bij  mekaar. Zo hebben ze geconstateerd dat het gevoel rechts en links gelijk is.  Bepaalde vingers waar beweging inzat, afgetaped en met de andere vingers met een wasknijper tjopkes pakken en in een bakske doen, zowel links as rechts en met beide handen lukte dat. Het spiegelbokske: oefeningen met houteren tjopkes en in plaats van rechtstreeks te zien, over een plakaat zien en via een spiegel oefenen. Ze zitten dan met 4 aan tafel en ondertussen wordt er gebabbeld over verlof en rode, verbrande neuzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s