Zenuwen extra stimuleren

Elektrotherapie is een erkende medische behandelmethode, die wordt toegepast bij revalidatie, pijnbestrijding en sporttraining.

Het principe  is heel eenvoudig.  Wanneer wij beslissen om een spier samen te trekken, stuurt ons brein een opdracht naar de spier in de vorm van een elektrisch signaal. Dit signaal verplaatst zich zeer snel door de zenuwvezels tot aan de spier die vervolgens samentrekt. Bij elektrostimulatie zorgen nauwkeurig gecontroleerde elektrische impulsen voor een directe prikkeling van de motorische zenuw. Effectiviteit, veiligheid en gebruikscomfort zijn gegarandeerd. De spier merkt geen verschil op tussen een bewuste contractie (in opdracht van de hersenen) en een elektrisch uitgelokte contractie: de arbeid die de spier levert is identiek. Het is een volledig natuurlijk proces! Spieren worden gestimuleerd maar ook gewrichten. Er wordt kracht opgebouwd en het herstel wordt bevorder.

Dit alles gebeurt door middal van van elektroden, die ik elke dag op bovenrug en bovenarm aanbreng volgens de instructies van onze kinesiste Sofie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s