Kookles: witte kool & komkommer à la Leo’s

Welke groentjes gaan we eten bij de bbq?

Witte kool

Kool fijnsnijden, even blancheren in kokend water en laten afkoelen.

Ondertussen neem je 250gr suiker en overgiet je deze met heet water tot 750 ml, voeg karwijzaadjes toe en roer tot de suiker gesmolten is.

Dit mengsel giet je over de geblancheerde kool.

Klaar is kool.

Witte kool à la Tita Rita:

Mayonaise verdunnen met water en azijn, suiker toevoegen + fijngesnipperd uitje en stukjes appel en dit over rauwe, gesneden kool gieten en een uurtje laten trekken. Njammie

Komkommer

De komkommer fijn snijden. Pakje kant en klaar Knorr-mix foor sausjes (bieslook-ui) meng je met 2 el water en olie en een klein beetje sjalotazijn.

Goet rustelen en over de komkommer gieten.

Klaar komkommer.

Evenals de kool moet de komkommer nog  7 weken trekken🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s