Proficiat Sherlyn

http://www.cunina.org/wat-doet-cunina/actieve-projecten/filipijnen/

Het onderwijssysteem in de Filipijnen is verplicht en gratis voor kinderen tot 12 jaar. Ze moeten dus geen schoolgeld betalen maar wel  schoolspullen voor de kinderen kopen en de kosten voor vervoer en eten betalen. Armoede is nog steeds de belangrijkste oorzaak dat kinderen niet naar school gaan. De openbare scholen hebben grote problemen: overvolle klaslokalen, vervallen schoolgebouwen, een tekort aan onderwijzers,  lesmateriaal en schoolbenodigdheden.

Momenteel bestaat het basisonderwijs uit tien jaar: zes jaar basisschool en vier jaar high-school. Sherlyn gaat, dankzij Cunina, naar een privéschool en is in juni gestart voor haar laatste jaar high-school. Daarna kan ze nog verder gaan studeren aan één van de universiteiten.

Zopas  ontvingen we een brief en haar schoolrapport. Ze heeft goed haar best gedaan want dat is één van de vereisten om haar verder te kunnen helpen bij haar studies. We zijn heel trots op haar vooral omdat we nu ook weten in welke omstandigheden ze ginder leeft: met 8 personen in een kamertje waar ze op de grond haar huiswerk moet maken want een tafel en stoelen zijn er niet.

Ze vertelt ons nog in haar brief dat ze zich heel speciaal voelde met ons bezoek en vraagt naar Tito Eric want ze weet dat hij in ’t ziekenhuis was. Ze is op vakantie geweest bij haar nichtje wat ze heel leuk vond; ’s morgens gingen ze joggen en ze zijn naar “Flores de Mayo” geweest.’Flores de Mayo’ (Bloemen van mei) is een typische en traditionele Filippijnse evenement dat plaatsvindt in de maand mei.  Dit feest werd ingevoerd door de Spanjaarden in de 16e eeuw en is sindsdien uitgegroeid tot de Filippijnse traditie. Er is een optocht met vrouwen in hun mooiste kleding en ze mocht ook meelopen.

rapport sherlyn

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Een gedachte over “Proficiat Sherlyn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s