Moeke Dekkers in hotel St Dimpna

Wel, wel.. hoe iemand in één nachtje kan veranderen. Gisteren was os moeke nog heel ziek en kreeg serieuze medicatie, dat kon je horen aan haar stem en ze kon zich nauwelijks wakkerhouden.

Deze namiddag ging ik dus even kijken in ’t ziekenhuis hoe het haar ging… en ze zag er heel goed uit. Samen met haar buurvrouw had ze net even TV gekeken en waren aan hun middagdutje toe. Het middageten was heel lekker geweest: zalm met puree.. de pijn is onder controle en de hartslag ook alhoewel ze daar heel wat werk aan hadden. De dokter zorgt er in elk geval voor dat ze zich daar goed voelt. Ze vertelde me zelfs dat ze het hier zo wel een weekske zou kunnen uithoude, met lekker eten dat ze zelf al mogen kiezen heeft en voor de rest niks dan luieren en boekskes lezen.. Ze wist me ook al te zeggen dat de poetsvrouw hier al meer dan 30 jaar werkte; begonnen in het moederhuis en nu hier in ‘t ziekenhuis. Ook het poetsgerief is meegeëvolueerd. Nu moeten ze enkel nog maar met een machien rondgaan 🙂 Os moeke hee toch ook ne stofzuiger?

Efkes nadien komt ozze va ook binnen. Ozze va redt het thuis ook goed. Hij was vanmorgen al overslapen: 5 voor 8 werd hij wakker. Vlug koffie gemaakt en een boke met korrels want da dozeke heeft os moeke nog net helemaal gevuld en da vindt em heel lekker. ’t Is dan ook nen echte zoetebek da weten we allemaal. Nu kan em dus bij zijn bokes ete waar hij goesting in heeft alleen moet hij het zelf gaan zoeken. Daarna gaat hij het huishouden doen: stofzuigen, maar da was ni gemakkelijk want de wielekes draaiden zot, en de keuken dweilen.. Samen gaan we nog ne koffie drinken in ’t cafetarie en hij trakteert! Hij vindt de koffie hier wel duur: 2 euro? Da’s meer dan op café.. Hij weet de goedkoopste van ’t land dan ook overal te vinde..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s