Bloemencorso Blankenberge

Zondag gingen we op bezoek bij Leo en An in Blankenberge. Zaterdagavond twijfelde ik nog want het was een drukke week en ons koffertje was nog niet klaar; of je nu een week of 2 dagen naar zee gaat, het meeneemlijstje wordt ni echt kleiner. Maar zondagmorgen was ik al vroeg wakker, pakte wat gerief, lakens en handdoeken, regenjassen en fleece-truien op aanraden van An want er stond een strakke wind en ’t regende aan zee, Nog even langs de bakker, pistolekes smeren en Eric wakkermaken.

Het was voor mij de 1ste keer dat ik zelf met de auto naar zee reed maar met ozzen Eric naast mij lukt het allemaal vlot. Het regende onderweg pijpestele wat het er dus helemaal niet gemakkelijker op maakt. De ruitenwissers konden niet bijhouden op sommige momenten en het water bleef op het wegdek staan. Rond de middag arriveerden we veilig op de parking van den Delhaize in Blankenberge waar Leo en An ons al stonden op te wachten.

Het appartement heeft een geweldig mooi uitzicht op de zee, de duinen, de pier van Blankenberge en de haven van Zeebrugge. Eric en Leo zochten een plaatske op ’t terras en ik ging met os An wandelen, helemaal tot aan de haven. Het is hier helemaal opgeklaard en er waren al heel wat mensen die zaten te wachten op hun ‘gehuurd’ stoeltje. Wat een geluk voor de deelnemers van de stoet want zo’n wagen bouwen, vergt  heel wat voorbereidingen. An en Leo gingen al een kijkje nemen bij de bloemenwagens terwijl deze opgetuigd werden door de bloemenstekers. Dit jaar is het thema “KLEUR” en werden allemaal dahlia’s gebruikt. We hebben er in elk geval van genoten en de winnaar was Pegasus, één van onze favorieten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s