Vakantie vieren in Westende

Omdat ik er es even tussenuit wou, ging ik op zoek naar een adresje aan zee. Als we naar zee gaan, bezoeken we gewoonlijk Westende omdat het daar rustig en mooi is, met een breed strand en duinen. Vlakbij de rotonde, vind ik een nieuw appartement dat ook verhuurd wordt per nacht want in vakantiemaanden wordt er dikwijls per week verhuurd. Het is op het gelijkvloers met een keukentje, een aparte slaapkamer en een douch; ideaal voor ons.

We arriveren rond 18u en Isabel staat ons op te wachten als we arriveren en leidt ons even rond. Ons koffer uitgeladen, fritjes gegeten en daarna relaxen in onze zetel met zicht op zee en de vele avond-wandelaars… Hier kan ik rustig genieten van niks doen want thuis lukt me dat niet zo goed. Het is mijn medicijn om even weg te zijn van de beslommeringen van het dagelijks leven, wat afstand te nemen… Vakantie Vieren 🙂

Omdat het weer niet echt meezat de laatste dagen, was Eric wat stroef en had een pijnlijke schouder. ’s Anderdaags is het zonnetje er al vroeg bij zodat we in de voormiddag al een wandeling maken en een koffieke gaan drinken op een zonnig terraske… zalig gewoon. Er is echt veel volk dus vervelen we ons niet want mensen kijken is een leuke bezigheid.

’s Middags rijden we naar Gistel, naar de broodjeszaak van ex-collega Carmen. De broodjes zijn daar echt heel lekker, met verse ingrediënten en heel uitgebreid. Naast ons zitten 2 vriendinnekes die maar niet kunnen besluiten wat ze gaan nemen. Zelf heb ik ook moeite om te kiezen uit de broodjes “verrassend anders” en ozzen Eric kiest een ‘klassiek” broodje Martino maar hier is dat dat met préparé, martinosaus, ui, augurkjes, ansjovisjes, sla en tomaat dus eigenlijk ook nog anders dan klassiek. We worden bediend door de vriendelijke Carmen en den Dennis en Ditska komen natuurlijk ook nog babbelen. De Senna is bij Carmen’s mamma, spijtig want ik had hem nog es graag gezien nu hij kan lopen.  Onze parkeerschijf verloopt om 15u dus we vragen nog om 2 porties spagetti in te pakken zodat we vanavond niet meer op zoek moeten voor ons avondeten.

http://www.3d-lunch.be/

We rijden terug naar Westende en heb geluk want er is nog een plaatske dichtbij om ozzen auto te parkeren. Het is gezellig druk op den dijk en we gaan een strandwandeling maken.. er is hier altijd iets te zien: de zee, golven, schelpkes , ne mosselvisser, zeemeeuwen,..  Het is even dabben in het mulle zand om boven te raken en de wind speelt ozzen Eric ook parten maar zo zijn we helemaal uitgewaaid. We gaan nog even het kunstwerk bewonderen van Ivars Drull, I Can Hear It: 2  hoorns, van vorm gelijkend op oude grammofoon, die gericht zijn op zee. Eric zet zich nog even bij de vrouw op de bank om te luisteren maar heeft blijkbaar aandacht voor iets anders 🙂

’s Anderdaags is het minder goei weer maar we wandelen helemaal tot de andere kant van de dijk waar er surfers aan ’t oefenen zijn.. We merken op dat er in ’t revalidatiecentrum eigenlijk nen blazer zou moeten staan, zodat patiënten kunnen oefenen met wandelen met wind. Eric moet zich goed concentreren maar het is dan ook een fikse wandeling.

We hebben er van genoten, de batterijen zijn weer wat opgeladen. Ik kijk alvast uit naar een volgende keer.

Een gedachte over “Vakantie vieren in Westende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s