Jaarlijkse bbq @ Drea en Thieu

Het is niet altijd even makkelijk om met de ganse familie eens eeen dagje samen te komen. Maar uiteindelijk is het ook dit jaar weer gelukt want we kregen onderstaand mailtje van tante Drea:

alé, eindelijk een datum die kan vastgelegd worden voor de bbc .
MET NAME ::::::  DE ZATERDAG VAN GIEL KERMIS = 8 september
noteer dit a.u.b.

Verleden week kregen we wat meer info:

heb de vooruitzichten voor het weer gehoord en dat ziet er picobello in orde uit voor aanstaande weekend.  Dus alle hens aan dek voor zaterdag onze jaarlijkse bbc.
Ge moogt erin vanaf 14.30 uur, zwembroek meebrengen.  Eten is voorzien 16.30 u à 17 uur.  en ge moet niet voor donker thuis zijn.
Tot dan.
Aan Yente : als gij graag uw lief meebrengt, weet het dan te zeggen
Aan Brent : gij ook, maar misschien moet ge er nog eentje gaan zoeken?
Aan Danny : komt die van op Facéboek mee?

Het was inderdaad schitterend weer en we waren tijdig aan dek. Het zwembad lag er uitnodigend bij en Simon en Seppe konde nie voorzijn. Ik ging het er es goe van pakke en bleef rustig op mijne stoel zitte geniete met een lekker fris pintje 🙂 De Simon en Seppe mogen na hun zwembeurt ook één pintje drinke uit ’t fleske zoals de nonkels en tantes eh..

Den Brent kon ook ni zwemme maar kon wel, met wat hulp, op de rand zijn voetjes wa afkoelen. Hij moet nog altijd op 1 been rondhuppelen en mag naar school met de rolstoel tot zijn heup genezen is. Zijn bezorgde zus zorgt blijkbaar heel goed voor hem en hij zegt dan ook altijd heel netjes: dankjewel zus 🙂 Ze hebben zopas de gouden jubileum gevierd van de ouders van Luc. Het werd een heel groot feest en er werden familiefoto’s genomen. Jeroen, Yente’s vriendje, mocht er ook bijstaan maar wel aan de zijkant.. Yente is Jeroen bij ons thuis ook komen voorstellen in de vakantie. Nog maar 16 maar ze weet wel wat ze wil en het is dan ook een heel tof koppeltje. Jeroen moet eerst nog gaan werken maar ’s avonds is hij ook present.

Nique heeft ook groot nieuws want ze gaat opnieuw studeren. Ze werkt momenteel al 6 jaar maar zit al aan haar hoogste limiet met het huidige diploma. Ze doet wel hetzelfde werk als haar collega’s met een hoger diploma maar omdat ze dat papierke ni heeft, verdient ze zo’n slordige € 1000 minder. Daar wil ze wel wat aan doen en ze gaat dus proberen haar bachelor-diploma te behalen in Gent. Den Dries zal dan even het huishouden overnemen want buiten werken en studeren zal er ni veel vrije tijd meer overschieten. Ik vind het alvast heel erg moedig en we wensen haar alle succes. Ze heeft ook een nieuw autoootje gekocht waar ze tijdens haar 1ste ritje al mocht genieten van het gepiep van de allernieuwste snufkes. Ze had al wel in de handleiding gelezen dat er een begrenzer was, die ze misschien per ongeluk zou ingesteld hebben, zodat ze 119 ging rijden op de autonselweg, maar dat hielp geen zier… ze stopte ergens om nog es te bekijken dat ze toch ni moest stoppen ofzo maar dat signaal zag ze toch ni, dus reed ze weer maar verder met het gepiep.. Na een uurke viel haren euro: ze had haar zware handtas op de passagierszetel staan zodat het leek alsof er iemand op de zetel zat die zijne gordel nie omhad… probleem opgelost!

De Leo heeft weer de mooiste trouwfotoboek gemaakt, nog mooier dan de mooiste van verleden keer. Ik heb er al enkele kunnen zien en ik begrijp ni waar hij al die nieuwigheden haalt om het altijd weer tot iets speciaal te maken.

De Luc is met Straf Poeier gaan toneelspelen in Italië en dus ook in de taal van ginder: Duits. ’t Was allemaal heel goe gelukt dus da’s weer een overwinning. Hij is altijd op zoek naar nieuwe anekdotes dus als hij het heeft over zijn landingsbaan, zijn kale kop dus, zeg ik gewoon dat hij er lichtjes moet op voorzien.. da vindt hij wel een goed idee dus wie weet bij het volgend optreden, hebben ze een “verlichte landingsbaan” 🙂

Zo gaan de verhalen maar door en ondertussen is de bbq warm en genieten we van de speciale bbq-spiesen van Thieu die weer heel wat geëxperimenteerd heeft; de fruit-spiesen, worsten, kippebouten, lams- en biefstukskes, varkenhaasjes met spek rond,… en dan nog een lekker mango-ijsje met een heerlijk sauske..

We leggen ook de datums al vast voor de jaarlijkse kerststallenwandeling in Zondereigen en het Kerstfeestje bij moe en va Gierle. Misschien kunnen we binnekort ook al de datum voor de bbq @ Drea & Thieu weer gaan vastleggen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s