Speeltuin-feestje

Zoals elk jaar in september trakteerden moe en va Dekkers. Het feestje gaat door in ’t schooltje van de speeltuin in Meerhout: http://www.kinderweelde.be/. Vroegere jaren kwamen we regelmatiger bij elkaar bij ons thuis in Genelaar maar het is allemaal een beetje te druk en we zijn met te veel. Sinds 2 jaar laten we zelfs een traiteur het eten verzorgen want dat is pas feesten, zegt os moeke. Bijna iedereen is er en dat doet haar deugd vooral nu ze wat aan de beterhand is. Haar medicatie is aangepast en ze heeft hulp geaccepteerd voor het zwaardere huiswerk. Eten koken, opruimen, stofzuigen, wassen en strijken doet ze allemaal zelf maar op een rustiger tempo.

De tafel is al mooi gedekt als we arriveren en os Sonja had wel een heel origineel idee voor een bloemeke : het is wel heel goed geslaagd. Het weer klaart al vlug op zodat het een zonnige dag wordt.  Dat is natuurlijk altijd plezanter omdat de klein- en achterkleinkinderen toch graag in de speeltuin gaan ravotten, zowel de grootsten als de allerkleinsten.

We gaan natuurlijk supporten en het is heel plezant: Janne en mama op de kweenkwaank (wip), Jorim en Liam op de korfschommel en lopen in de ton; dat wil Lotte ook wel es proberen. Lotte en Jolien zorgen voor Janne, Amelie en Stafke. Eric helpt Amelie bij het draaispeeltuig en ik hoor haar schateren van het lachen.  Lotte gaat sturen (schommelen) en daarna Yasmine ook en Robin gaat haar duwen, oh zooo hoog, …  dan samen in de ton lopen en ravotten op een draaiding waar ik de naam niet van weet… Lies en haar vriendje zijn ook een heel speels koppeltje. Maar er is nog veel meer leuks om uit te proberen. Zo schattig: Amelie met haar broertje in de draaikorf maar Stafke is rap zatgedraaid. Het is een koddig gezicht want hij weet ni wat hem overkomt. Het klauterparcours vinden ze ook heel amusant en Stafke volgt zijn grote zus overal. ’t Is  Janne haar beurt nu voor de draaikorf terwijl vake haar een handje helpt. Lotte wil ook wel even en krijgt dan hulp van Janne. Jorim en Liam amuseren zich ondertussen op de veerwip. De tramplines zijn natuurlijk ook hip: Amelie staat met haar mond open te kijken naar Yasmine en Robin want die gaan oh zoooo hoooog,.. ze gaat dat natuurlijk zelf ook proberen 🙂

Tijdens het eten zegt de kleine Amelie dan ook heel vrolijk dat ze het een heel leuk feestje vindt 🙂

We krijgen allemaal nog een bloemeke mee naar huis. Het vind een perfect plaatske bij de foto van os Suzy en haar beertje. Als oudste zus is er toch zeker zussenverdriet en er is een rol voor mij weggevallen, namelijk zus zijn voor haar.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s