Op weg naar meer zelfredzaamheid

Stilaan zoekt Eric zijn weg om alles meer zelfstandig te doen. Ondanks het trage hersel van zijn gevoelloze handen, een frozen shoulder en allerlei gevolgen van zijn operaties, blijft hij vechten. Zijn optimisme en zijn wil om vooruit te komen zullen hem enkel maar ten goede komen.

Vandaag werden we bezocht door een maatschappelijk werkster ter voorbereiding van de opmaak van een VAPH-dossier (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). Hiermee kunnen we eventueel beroep doen aan zorgondersteunende of financiële tegemoetkomingen voor bijvoorbeeld aanpassingen aan ons huis die het voor Eric gemakkelijker zouden maken om zelfstandig te zijn. Voorlopig blijf ik thuis met loopbaanonderbreking wegens medische bijstand.

Eric vertelt zijn verhaal en hiervan wordt een verslag gemaakt en we worden geïnformeerd over de stappen en mogelijkheden. Een ergo-therapeute gaat nog langskomen om de mogelijkheden te bespreken en ons te helpen.  Zelf hadden we gedacht aan elektrische rolluiken, een automatische deuropener en een handvat voor de douche boven. Dit werd alvast genoteerd. Maar ze stelt zelf nog mogelijkheden voor zoals computer-aanpassingen en telefoon.

Het is nog een hele papierwinkel en ten vroegste binnen 3 maanden weten we of dit zal goedgekeurd worden.

5 gedachtes over “Op weg naar meer zelfredzaamheid

  1. Ah ok, ik wou je er gewoon aan doen denken! Jullie kunnen eventueel ook een aanvraag bij FOD sociale zaken doen, al is het maar om bepaalde attesten (parkeerkaart?) te bekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s