Frozen shoulder

Door de hoge laesie, is bij Eric ook de arm- en handfunctie gestoord, dus verlamd en gevoelloos. Dag in, Dag uit, blijft hij trainen maar het herstel gaat heel traag. De gevolgen van de minder-beweeglijkheid blijven dan ook niet uit en momenteel kampt hij met een frozen shoulder.

Het schoudergewricht maakt beweging mogelijk maar verbindt de bovenarm ook met het schouderblad en het sleutelbeen. Het is één van de meest beweeglijke gewrichten in ons lichaam waarmee we onze armen in allerlei richtingen bewegen en draaien. Rond het schoudergewricht zit een kapsel, weefsel, een soort omhulsel dat het schouderscharnier volledig afsluit van weefsel buiten het gewricht.  Dit kapsel is gaan ontsteken (capsulitis) en verkleven (adhaesiva) cq te schrompelen. Het verliest zijn elastisch vermogen, verhard, en verdikt en zorgt ervoor dat we met de arm steeds minder bewegingen kunnen uitvoeren.

Door de verminderde beweeglijkheid is de schouder dus gaan vasstzitten. De kinesist doet “voorzichtige” rekoefeningen om de beweeglijkheid terug te winnen en veel oefenen blijft de boodschap: rust roest.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s