Het systeem met naaldenprikskes

In AZ Monica van Deurne werden we rond 11u15 verwacht. Wat een geluk dat we tijdig vertrokken want het was enorm druk onderweg plus dat het ook nog es regende. De GPS deed het niet na den update maar ik heb altijd ne levende GPS naast mij zitten eh.. dus geen probleem.

Lang moesten we dus ni wachten voor we aan de beurt waren. De afspraken bij Dr Van Walleghem zijn altijd redelijk stipt.  Tijdens de voorbereidingen voor het EMG-SSEP onderzoek, de naaldjes prikken en draadjes verbinden met de computer, loopt de spanning nu toch wel wat op. We zijn echt benieuwd. Met behulp van korte,  elektrische stroomstootjes ter hoogte van de pols worden de reacties op gevoelsprikkels gemeten en geregistreerd. Ik vraag haar of ze kan opmerken indien er zenuwen niet meer werken en dat kan dus.

Tijdens de schokjes aan de arm, zowel R als L, beweegt de duim automatisch. Lang duurt het onderzoek niet maar ze weet ons al gerust te stellen. Het herstelproces is volop bezig en zeker niet stilgevallen. Ze meet ook even de spieren want zo kan ze ook “horen” of er nog activiteit bezig is. Ja hoor, het zit stampvol geruis en tik, tik, tik…

Het signaal van de zenuwbanen C6-C7-C8 is er duidelijk maar heel traag. Daarom gaat ze momenteel nog niet meten aan de enkels. De afstand is immers veel verder weg van de nek dus gaat nog meer gestoord zijn.

Kan ze voorspellen hoe dit evolueert? Wel, het gaat beter worden dan dit. De tijdsduur tot intensief herstel kan van 6 maanden tot 1 jaar duren. De zenuwbaan van het ruggemerg naar de armen heeft een serieuze deuk gehad. Elke 2 maanden gaat ze opnieuw meten tot de curve van herstel gaat stilvallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s