Va Dekkers naar ’t ziekenhuis: operatie goed verlopen

Er werden nog verschillende vooronderzoeken gedaan:

– een CT-scan van de buik

– een CT-scan van de nek

– een bloedonderzoek

– een gesprek met de anestesist

Woensdagmorgen om 10u werd va opgenomen om de verdere voorbereidingen te doen voor de operatie die donderdag plaatsvond.

Er werd nog een longfoto gemaakt, bloed getrokke en een filmke van zijn hart vooraleer het licht op groen gezet, zoals dr Schuurmans het uitdrukte.

Va begreep allemaal ni echt waarom da allemaal nodig was…. Hij was wel content met de verpleegsterkes die hem kwamen helpen. Liesl, een studente, kwam bloed trekken en vroeg va om even op ’t bed te gaan liggen want er moeste wel 8 buiskes getrokken worden. Ozze va zei dan al ma direct dat hij ne kleinzerige was. Naalden daar heeft hij het ni mee maar hij gaat op ’t randje van ’t bed liggen en Liesl, vraagt hem dan wat op te schuiven waarop hij direct verbaasd reageert met: komde gij der misschien bijligge? Gelukkig kan ze er mee lachen en na de 2de keer lukt het haar om de 8 buiskes te vullen. Va is haar 10de patiënt vandaag waarbij ze bloed trok. Ze legde hem ook nog eve de knopkes van zijn bed uit: hoger, lager, het licht en ook het belleke. Ze zou nog tot half 2 daar zijn en ozze va merkte dan op dat ze haar nog dikwijls kon belle..

Ozze va mocht ook elke uur blazen op een toestelleke om zijn longen goed open te zetten.

De anestesiste kwam nog even langs en ook Dr Jacobs kwam nog even langs met informatie. Omdat zijn schildklier zo gezwollen is, zou hij wel es in de problemen kunnen geraken bij het wakkerworden. Daarom werd er vooronderzoek gedaan naar de opening van zijn luchtpijp die zeker niet kleiner mag zijn dan 1 cm. Bij ozze va is da 1.4 dus in orde. Mocht hij toch in ademnood komen als men de luchtpijp verwijderd, zou er wel verdere behandeling nodig zijn, nl. de schildklier wegnemen maar ze zei dat hier weinig kans toe was. De informatie dienen ze wel op voorhand te geven.

Zijn darmkes moeten ook opnieuw leeg en hij was hier niet echt blij mee. Wat toch een meevaller is; hij moet geen liters water drinken maar krijgt pillekes en een bodempke zoutoplossing. In de namiddag trakteren we hem nog op een taske koffie in de cafetaria want vanaf een uur of 4 wil hij zo dicht mogelijk bij de WC in de buurt zijn.

Donderdagvoormiddag duurt enorm lang want hij staat pas op de planning vanaf ’s middags. Ze brengen een shortje en steunkousen rond een uur of 10 maar de klokt tikt heel traag verder tot 13u. Dan brengen ze hem eindelijk weg. Rond 16u zou ik mogen bellen naar de  intensive afdeling maar het wordt 17u als hij ginder is.

De operatie is heel goed verlopen en een stoma was niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s