Overplaatsing naar kamer 106 voor ozze va

Deze middag stond ik klaar om met os moe naar ’t ziekenhuis te rijden als mijn gsm belt: ozze va werd naar de gewone kamer overgebracht. Da’s pas een zonnig zondag. Os moe pakt hare boek mee en nog wat extra gerief voor ozze va en wij zijn weg.

Als we zijn kamer binnenkome ligt hij rustig te slape. Zijn operatieshortje werd vervangen door ne frisse pyjama. Hij ligt al op zijn kamer van half 2, vertelt hij ons. Dan moeten we nog een kwartiertje achteruit lope want het is pas kwart na 1. Zijn klokske is niet automatisch een uurke achteruitgezet zoals het uur op mijne gsm.

Ik zet de zetel goed voor os moe zodat ze een namiddagje bij ozze va kan blijven. Ondertussen rijd ik nog bloemen halen voor os Suzy en daarna ga ik met Eric een wandeling doen vooraleer ik terug naar Geel rijd.

Hij ziet er wat beter uit, slaapt veel en als hij zijn eigen rustig houdt, lukt het allemaal wel maar bij de minste inspanning, is hij direct uitgeput. Hij is nog steeds ijl in zijn hoofd en draaierig en drinkt nog maar een paar slokskes water. Maar daar zal rap verandering in moeten komen, zegt de verpleegster. Hij is immers veel te lang op den intensive gebleven waar ze hem veel te veel medicatie gegeven hebben en waar hij veel te lang in bed gebleven is. Dus helpt ze hem even recht in bed en hopla de zetel in en een aerosol om de luchtwegen open te zetten. Ondertussen krijgt hij ook nog een pijnstiller via het infuus en antibiotica. Als ozze va na een kwartiertje weer in bed wil, wuift ze deze vraag lachend weg. ’t Is nog de moeite ni geweest dus wat langer opzitten, zegt ze, en dan zulle de draainissen morgen wel wa minderen. Het lukt hem allemaal ni goed maar zoals beloofd, is ze daar na een kwartiertje terug en helpt hem terug in zijn bed. Hij is helemaal uitgeput en begrijpt ni hoe dat nu toch kan; hij is niks meer waard. Ozze va heeft dan ook nog nooit 3 dagen in zijn bed gelegen.

Een gedachte over “Overplaatsing naar kamer 106 voor ozze va

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s