Op medische expertise in Antwerpen

Aangaande het bekomen van tegemoetkomingen of attesten van de FOD Sociale Zekerheid, personen met een handicap, diende Eric een medisch onderzoek te ondergaan. Dat werd een uitstapje naar Antwerpen en we besloten met de trein te rijden.

’s Morgens rijden we tijdig naar het station in Geel waar ze momenteel aan ’t werken zijn. De parkeerplaatsen zijn volledig bezet en op het stationsplein moet je natuurlijk een ticket nemen. Dit kan blijkbaar voor maximum 2,5 uur… dus dat zal niet genoeg zijn. Verder zoeken naar een parkeerplaatske tot we uiteindelijk besluiten om de auto te parkeren op de parking van de Lidl. We zijn maar net op tijd want het is nog een heel stuk wandelen. In het station zie ik Marina, waarmee we dan richting perron wandelen. Ze vertelde ons dat er een gratis parking voorzien werd in de stationstraat, achter de vroegere stadsfeestzaal. Het zou handig zijn als dit ergens aangeschreven stond.

In de trein vinden we nog een plaatske naast mekaar. Het is al een hele tijd geleden dat we nog met de trein reisden; voor Eric was dit naar de Samson kerstshow in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Zelf reed ik elk jaar met ons Suzy, Yasmine en Liam naar een musical in Antwerpen tijdens de eindejaarsperiode.

We arriveren een uurtje te vroeg en gaan eerst onze bestemming even zoeken. Eric heeft het thuis even opgezocht en we moeten eigenlijk gewoon de straat oversteken. Dan hebben we dus nog even tijd voor een starbucks koffie.. mmm lekker.

In de wachtzaal van de controledokters zitten heel wat mensen te wachten. We melden ons aan en mogen hier ook plaatsnemen tot Eric zijn naam afgeroepen zal worden. Rechtover ons zit een mama en dochter van Bornem. We maken een babbeltje en merken op dat er heel wat mensen zo ongelukkig en somber uitzien hier. Er word iemand afgegroepen en een meneer staat al kreunend recht.. oeieoeoei mijne rug; daarna een madammeke die zich even omdraait en wacht op haar begeleidster want ze was blijkbaar bijna vergeten in te haken. Het duurt telkens toch wel minstens een kwartiertje vooraleer er een nieuwe naam afgeroepen wordt maar er zitten blijkbaar nog meerdere dokters. Wij wachten op onze beurt bij Dr Debière. Van de naam leiden we af dat het een heel strenge moet zijn. Er zouden vele vragen gesteld worden en een serieus medisch onderzoek. Rechtover ons zit ne jonge gast te puffen; ze hadden toch wa beter mogen plannen… Maar dan is het onze beurt. We hebben alle medische rapporten en verslagen reeds doorgestuurd en die heeft de dokter blijkbaar goed ontvangen. Hij vraagt of er nog verbetering is na de zware operaties en dan mag Eric even op de onderzoekstafel zitten. Daar moet hij proberen met duim en wijsvinger een rondeke te maken maar da lukt dus niet. OK dat was het dan. Binnen 2 maanden zullen we dan een brief ontvangen met de melding van tegemoetkomingen waarvoor we eventueel in aanmerking komen.

Het is heel slecht weer en voor Eric is het al een hele opgave om de trein te nemen dus we besluiten in ’t station even te wachten op onze terugkeertrein. Sinds de verbouwingen vind ik het station heel mooi geworden. Er is een grote lift en er zijn verschillende winkeltjes gevestigd en ook een afgesloten diamant-winkel-gallerij. We kijken hier niet naar de etalages van de juwelenwinkeltjes maar naar de mooi beschilderde pilaren met als thema de renovatiewerken. Maar daar hadden ze me bijna liggen want het is gewoon een foto die errond geplakt werd.

De terugreis is heel plezant want rechtover ons zit een oma met haar kleindochter van 6 die de hele tijd zit te babbelen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

2 gedachtes over “Op medische expertise in Antwerpen

  1. Ik probeer de FOD te contacteren voor een medisch onderzoek te Antwerpen de 20ste juli 2016 om 15.30u en ik ben opgenomen voor een langdurig opname en de instelling heeft een verantwoording gefaxt omdat ik ook me niet kan verplaatsen doch ik krijg geen medwerker aan de lijn om dit uit te checken.
    Wat moet ik nog meer doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s