Traditionele wafelenbak

We mochten genieten van enkele mooie nazomerdagen met  prachtige herfstkleuren maar het stormachtig regenweer maakte er plots een einde aan.

Het is bijna Allerheiligen en we werden uitgenodigd voor een herdenkingsviering in de Lindeloo. Nadien mochten we genieten van een drankje en hapke zodat we nog wat konden babbelen. Os Moe zijn ze daar nog ni vergete en het deed ons deugd nog es daar te kunnen komen. Dit jaar waren er 40 overleden wat mij toch wel wat verbaasde.

Een jaar of 2 geleden kende ik eigenlijk nog niemand die ik moest herdenken, buiten moemoe en vava. Hier is veel te rap verrandering in gekomen.

Bij de familie van Eric is het een traditie om op 1 november, samen wafelen te eten. Os moe heeft dit jaren thuis gedaan en als ze in ’t rusthuis verbleef, hebben wij dat bij ons thuis verdergedaan. In ’t begin hielp os moe dan zeker nog met beslag maken en probeerden we zo goed mogelijk het recept te noteren. Haar recept was haar geheim want als ge vroeg: hoeveel bloem, eieren of melk, dan kreeg je als antwoord: ik doe da op ’t gevoel… Met dit slechte weer was het nu binnenshuis wel gezellig en we brandden dit jaar een extra kaarske; voor os moe.  Er werden vele tientalle wafels verorberd en de familie was weer heel content.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s