Woningadvies

Na de vakantie kregen we bezoek van Suzy, adviseur voor woningaanpassing en hulpmiddelen. Het is natuurlijk wel goed dat je professioneel advies kan krijgen. Raadgevingen aangaande hulpmiddelen zijn meer dan welkom. Dit alles is ook nodig ter voorbereiding van het dossier dat ingediend wordt bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Eric gaat meer en meer zelfstandig alles doen maar we willen er wel voor zorgen dat het ook allemaal verantwoord is. Douchen lukt al goed maar een handgreep en een klapstoeltje zouden het natuurlijk een stuk veiliger maken. Samen met Suzy bekijken we de mogelijkheden. Terwijl Eric de trap oploopt, merkt ze op dat hij zich met beide handen vast moet houden aan de leuning. Er is momenteel enkel een rechtse leuning dus Eric  moet zijn romp draaien. Het zou een stuk veiliger zijn, mocht hij 2 leuningen hebben zodat hij meer stabiliteit krijgt. Rolluiken zouden aangepast kunnen worden zodat Eric ze zelf naar boven en beneden kan doen en omdat hij geen sleutel kan omdraaien om een deur vast of open te maken, zouden we onze garagepoort laten automatiseren.

We kijken ook nog even in de boek van advys, een bedrijf dat gespecialiseerd is in o.a. keukenhulpjes (kantelmes, zelfopenende schaar) of hulpjes voor het aankleden (knopenhaak, elastische veters).

Omdat Eric niet kan schrijven, zou werken op een computer een alternatief zijn. Spijtig genoeg is werken op de computer niet zo vanzelfsprekend; het toetsenbord en muis hanteren is lastig. Er zijn computeraanpassingen mogelijk dus zal Suzy een firma contacteren waar we terecht kunnen voor advies. Blijkbaar zijn er heel wat mogelijkheden. http://modem.kinsbergenvzw.be/advies.html

Momenteel lukt het Eric nog niet auto te rijden maar mochten we info nodig hebben kunnen we bij  CARA (Centrum voor Rijgeschiktheid en voertuigAanpassing) terecht. In een nieuwe wagen, of tweedehandswagen jonger dan 5j en minder dan 100.000 km zou VAPH financieel tegemoetkomen.  http://bivv.be/nl/particulieren/cara/home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s