Kookles: Chocolade baverroise

Terwijl de deegbal van de zandkoekjes in de ijskast staat, maak ik nog een nagerechtje voor deze week en het is niet moeilijk kiezen. We hebben maar 2 eikes meer dus er is trouwens ni veel keuze. Wat meer belangrijk is; dit lust ik zeker wel.

  • 100 gr pure chocolade
  • 1/4 l melk
  • 1/4 l room
  • 2 eieren
  • 75 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  1. Gelatine weken
  2. Melk met chocolade laten koken
  3. Eierdooiers kloppen met de suiker en al roerend toevoegen aan de kokende melk
  4. Even laten doorkoken
  5. De pot van het vuur nemen en de geweekte gelatineblaadjes erbij voegen; goed roeren tot alles mooi opgelost is
  6. Als het mengsel afgekoeld is, stijfgeklopt eiwit en room toevoegen
  7. In de ijstkast laten opstijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s