Kookles: zandkoekjes

Deze week heeft ozzen Eric al een paar keer laten horen dat hij het tof vindt dat ik meer tijd maak voor het kokkerellen. ’t Is natuurlijk ook wel een leuke bezigheid om samen in de keuken vanalles te prepareren.

Vandaag maken we iets eenvoudigs: zandkoekjes van Sofie Dumont.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 300 gr bloem
  • 1 ei
  • een snuifje zout
  • 1 pakje vanillesuiker

1. De bloem zeven en in ’t midden een kuiltje maken voor de suiker en het ei

2. De koele boter zo fijn mogelijk in blokjes hakken met een groot mes

3. Voeg de boter bij de bloem en kneden tot een samenhangend deeg

4. Maak er een bal van, verpak in folie en leg 1 uur in de koelkast

5. Beboter de bakplaat en strooi er wat bloem op

6. Verwarm de oven op 175°

7. Strooi wat bloem op het werkvlak en op de deegbal, rol het deeg uit en steek vormpjes uit die je op de bakplaat legt

8. Bak ong. 20 min op 175°

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s