Dickens kerstmarkt in Geel maar kijk uit voor witte jaguars

Kerstmarkt in Geel, altijd weer een gezellige uitstap. We spreken af bij de Martino in Meerhout omdat het in Geel keidruk zal zijn. Mijn keus uit de menukaart is rap gemaakt: steppegras, ma wel ne kleine 🙂 Met alle moeite van de hele wereld krijg ik mijn bord nog ni leeg.. zonde toch 😀

We rijden naar Geel en hopen nog een parkeerplekske te vinden. Maria rijdt op kop en heeft sjans want er rijdt net iemand weg in de Kollegestraat. In de andere richting stond blijkbaar nen auto te pinken om erin te rijden, maar dan zou die tegen rij-richting geparkeerd hebben wat niet mag. De chauffeur is heel, heeel kwaad en zegt dat hij de banden gaan komen aflaten 😦 Maria antwoordt nog dat hij sowieso een boete zou krijgen van minstens 50 euro indien hij foutief zou parkeren maar als ge met ne jaguar rijdt, zal da wel geen probleem geweest zijn. Voor alle veiligheid noteert ze alvast zijn nummerplaat, je weet maar nooit. Zelf vind ik wat verder ook nog een plaatske en we hebben nog tijd om even over de kerstmarkt te wandelen.

Het is heel druk en we wandelen eerst naar de kerststal waar het donker is binnen maar op de foto’s achteraf zagen we toch wel dat er echte ezels stonden, en het kribbeke is natuurlijk nog leeg. (De rook op de 2de foto is van mijnen adem.. )

Er wordt nog even geposeerd voor de grote kerstboom maar met mijn klein kodakske is het ni zo geslaagd. De foto van de roofvogels zien er beter uit 😛

Het 10-jarig bestaan van de Dickens-kerstmarkt in Geel wordt gevierd met een openlucht-spektakel: Dickens, the best of. Plaatselijke acteurs, zangers en dansers brengen allerlei acts in openlucht. Luc Stevens, de regisseur, weet perfect hoe het publiek te ontroeren. Het concept was heel tof. We wandelenden naar verschillende podiums met prachtige decors en kregen telkens tafereeltjes te zien uit Marie Poppins, My Fair Lady, mister scrooge en Oliver twist. Het was heel koud maar we werden verwarmd door dansende en zingende Geelse acteurs waarbij ik wat bekende gezichtjes zag. Het laatste tafereeltje speelde Luc zelf de dief Fagin, de leider van een bende jonge zakkenrollers.

Nadien gaan we nog gezellig samen iets drinken en we vinden nog een plaatske binnen waar we ons kunnen verwarmen. Als we opnieuw richting auto wandelen, hebben we het nog over de agressieve chauffeur en hopen maar dat we de banden ni moeten gaan oppompen. Maar blijkbaar is alles in orde tot ik ’s anderdaags een telefoontje krijg van Maria: een diepe kras, door de lak door, op de passagiersdeur en de deur erachter.  Met de nummerplaat zijn ze niks want die is nagemaakt/gepikt! Bij de flikken waren ze wel heel vriendelijk.  De politie is uw vriend! Maar venten met witte jaguars : kijk er voor uit!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s