Winterland in Hasselt

Na ons bezoek aan ’t jenevermuseum zijn we helemaal in topform voor een bezoek aan het Kolonel Dusartplein dat omgetoverd werd in een gezellig winterdorp. Het is heel rustig en we genieten van het mooie weer en de gezellige kraampkes.

Bij de kraan van de mutsen, moet ik van Eric, proberen om mijn eigenste muts te verkopen 😛 en bij de schaatsbaan is hij niet weg te slaan bij de schone juffrouw in sobere kerst-outfit. Ik beloof hem nog een jenevertje en dat laat hij geen 2 keer zeggen. ’t Wordt ‘een boswandeling’ wat ons weer terugbrengt naar vorige kerstwandeling in Zondereigen. Daar proefden we met zijn alleen zo’n fleske. Er zijn heel wat fotografen aan ’t werk op de schaatspiste en we zien daar een juffrouwke dat reclame maakt voor lingerie, dachten wij dan toch, maar uiteindelijk merken we op dat het eigenlijk Peter Van de Veire was die in de belangstelling stond.

De kerstboom op de Grote Markt mochten we ook niet missen. Hij is gemaakt uit porseleinen bordjes, kopjes, oud bestek… dat ingezameld werd bij de Hasselaren. We vonden het wel chique !

Honger gekregen dus voor we richting huis rijden, zoeken we nog een gezellig restaurantje.. ‘De karakol’ op de Zuivelmarkt was heel gezellig. We waren er met z’n tweetjes en Eric bestelde lamsfilet en ikzelf de huisgemaakte garnaalkroketjes.

Na een kwartiertje kwamen er nog eters binnen die mosselen verkozen. Blijkbaar hebben ze hier de lekkerste mosselen van gans Hasselt en omstreken..

De volgende mevrouw was Germaineke, een madammeke van rond de 70 ofzo en ze was blijkbaar een regelmatige bezoekster. Een spareineke zeker veu Germaineke? WABLIEF.. Prosecco AUB. We konden ni anders dan meeluistere naar haar verhaal: ze had een face-lift laten doen en vertelde tegen de serveerder dat het wel pijn gedaan had. Ze had er nochtans 10.000 euro voor betaald. Ondertussen waren haar eerste 2 glaasjes  prosecco al op en begon ze aan een portie mosselen..

Dan kwam er nog een opvallend koppeltje binnengewaggeld. Ze kozen een tafeltje aan de andere kant van de kamer. Terwijl ik even mijn handjes ging wassen, had de dame heel duidelijk verteld dat ze ni  kon geloven dat ze vandaag zo’n chique jas gekregen had met een schoon geps 🙂 Iedereen moest het horen. Ze bestelden en waren nog aan ’t eten als we onze koffie aan’t drinken waren. Ik zag dat ze helemaal ni handig was met mes en vork en als de ze fritten uit de kom op haar bord deed, nam ze die dan maar met haar handen.. We konde ni meer 😀

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s