Kerstfeestje in het revalidatiecentrum van Geel

Het revalidatiecentrum van Geel is het grootste van de Kempen. Er is een brede waaier aan mogelijkheden : http://www.azstdimpna.be/html/deelsites/fysische.html .

Revalideren betekent herstel, terug valide worden. In Geel is het team van verpleegkundigen heel omvangrijk: artsen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, sociaal verpleegkundingen,… Ze vormen samen een multidisciplinair team. Ze zijn gespecialiseerd en werken samen aan een persoonlijk behandelplan voor elke patiënt. Deze patiënten worden begeleid tijdens hun trainingen, ze oefenen samen met hen. Het centrum beschikt over heel wat toestellen en materialen, die afgestemd zijn op verschillende behandelingen: herstel na knie- of heupprothese, hersen- en ruggemergletsels, amputaties, …

Buiten deze uitgebreide en intensieve job vinden ze nog de tijd om een kerstfeestje te organiseren voor de patiënten  . Feestjes dat is eten, drinken, muziek en gezellig samenzijn. Er wordt plaats gemaakt voor een uitgebreid buffet. Patiënten, het verpleegkundig team,… iedereen droeg zijn steentje bij:
– koffie, zelfbereide warme choccomelk, fruitsap,…
– een pasta-salade
– toastjes met zelfbereide tonijnsla, coctailworstjes,
– kerstbrood, kerstballetjes, koekjes, (suikervrije) wafeltjes ,…
– kerststronk
– zelfgebakken wafels
– zelfgemaakte quiche met prei
– verse brocollisoep
– cocos-mousse
– en last but not least: zelfgemaakte worstenbroodjes…

Er werd gebabbeld en gelachen; je merkte gewoon dat de mensen ervan genoten. Er werden fotokes genomen en het was gewoon genieten van de toffe sfeer. Iedereen was heel dankbaar voor mijn hulp maar het voelde meer als een gezellig verzetje.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s