Living-uitverkoop en renovatie

Onze planning was om dit jaar onze living in een nieuw kleedje te steken maar door “onverwachte” omstandigheden is dit niet gelukt. Maar van uitstel komt bij ons geen afstel en sinds enkele weken zijn we op zoek naar ons ‘nieuwe interieur’.
Hoe begin je eraan? We kregen het advies om eerst al op zoek te gaan in boekskes of foto’s te maken van hetgeen we knap vinden. Leuk om te doen en we wisten goed in welke richting het zou gaan dus… Uiteindelijk besloten we wat meubelwinkels te bezoeken en al vlug vonden we wat we zochten.. We komen wel altijd goed overeen maar éénmaal onze keuze gemaakt is, heeft verderzoeken geen zin meer. De eerst stap is gezet naar ons nieuw interieur 🙂

Nu hebben we ook wel meubelen in onze eetkamer waar we natuurlijk vanaf willen. We proberen nu via allerlei sites deze te verpatsen. In eerste instantie natuurlijk het geheel maar dat zal moeilijk worden dus we verkopen per meubelset. Het plezante aan deze meubelset is wel dat je kan combineren omdat het allemaal verschillende modules zijn en alles is ook nog in goede staat.

Je moet natuurlijk ook altijd goed oppasten voor fraudeurs. We werden al diverse keren gecontacteerd door “opkopers” maar ook door een SMS’ke van een Deens GSM nummer. In het Engels werden wat mailtjes over en weer gestuurd en het duurde niet echt lang vooraleer we tot een akkoord kwamen om het totaalconcept te verkopen. De betaling zou gebeuren via een “veilig” online systeem: PayPal. We hadden er al wel es van gehoord maar nooit echt de voorwaarden gelezen ofzo.. Daarom vroegen we wat vrienden om raad hieromtrent en onze maat, de Jef, waarschuwde ons toch om voorzichtig te zijn.
Voor de koper is het een gemakkelijk en snel betaalmiddel, terwijl zijn aankoop zelf ook ineens beschermd is. Concreet betekent dit dat gebruikers klacht kunnen indienen bij PayPal wanneer het gekochte object niet conform de beschrijving bij de aankoop is, waarna PayPal het bedrag zal recupereren van de rekening van de verkoper. De transacties die ervoor in aanmerking komen, zijn gedekt voor de volledige aankoopprijs en de originele verzendkosten. Verkopers zijn niet beschermd: hun geld vaak tijdelijk wordt geblokkeerd, zonder dat ze zelf weten waarom precies. Voor de verkoper kunnen er problemen opduiken en de voorwaarden zijn vrijwel onbegrijpelijk en ingewikkeld. We contacteren onze “koper” opnieuw en mailen hem dat we geen account hebben voor dit betalingsmiddel en het ook niet wensen te gebruiken. Na nog wat over en ’t weer gemail, is de transactie dus niet doorgegaan.

Dus mensen als jullie iemand kennen die interesse heeft, kunnen jullie altijd een bod doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s