Met de geit naar het vertrek van onze kerststallenwandeling

Onze Kerststallenwandeling ging van start rond 12u00. Welk vervoermiddel Luc nu weer voorzien had, was een vraagteken. Zelfs Ilse wist er niks over te vertellen: is het de belbus, een huifkar of de beestenwagen? Wel, het was dit jaar wel heel spectaculair! Er stonden namelijk een 5-tal 2PK’s klaar om ons naar de kerststal van Merksplas te rijden, als je dat rijden kon noemen 🙂 Ieder koos zijn privé-chaufeur en langs landweggetjes sjeesden we met de geit door diepe plassen, slipten door de bochten en blubberden door slijkerige paadjes. De geitjes hebben toch wel een goei vering en het enige dat kon rammelen was de gereedschapskoffer. Het was echt spectaculair !

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Na een versnaperingske om te bekomen van de dolle rit, vertrok onze kerststallenwandeling. Het was een prachtige dag, het zonneke kwam er zelfs tevoorschijn en we passeerden dan ook heel wat wandelaars die uit de tegenovergestelde richting kwamen want we wandelden het parcours andersom. Bij de 1ste bank werd er geborreld zodat de stemming er al vlug goed inzat want iedereen heeft wel een fleske in zijne binnenzak of rugzak zitten zodat we zeker genen dorst moeten lijden. En voor de hongerigen is er in ’t bos wel tijd voor een lekkere koffiekoek of 2, 3. Al vlug arriveren we dan aan de kerststal van ’t Zwart Goor.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De volgende stop is aan de bosklappershut waar we ons kunnen verwarmen aan de gezellige houtvuurtjes en “versterkertjes”. Hier zijn er blijkbaar enkele die moeite hebben omd dit woord correct te lezen 😛

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We wandelen verder en vinden nog een mooie toog om onze borreltjes nog es boven te halen en experimenteren om deze leeg te drinken zonder handen. Het wordt alsmaar rumoerig en voorbijgangers worden aangesproken en hoeden worden verwisseld; we passeren nog een veld en flaneren door een drassig maïsveld met prachtige vergezichten in deze landelijke streek… zoe schoewen! De volgende bank wordt natuurlijk weer bezet door de jeugd en door mezelf 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Nu is het niet ver meer tot de kerststal van Zondereigen waar de familie Klepkes ons staat op te wachten: Daniëlle, Dave, Seppe en Simon. De kerststal is zoals altijd weer prachtig versierd, er staan echte beesten en het is er gezellig druk. Nog een laatste kilometer met een stop bij het kappeleke waar het allerlaatste vlotjes van de hand gaat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s