Kookles: bosvruchten-amandeltaart

250gr bloem
55 gr poedersuiker
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
150gr koude boter, in stukjes
1 ei
350 gr gemengde, verse bosvruchten

Amandelvulling
90gr zachte boter
½ theelepel vanille-essence
1 ei
1 el bloem
100 gr gemalen amandelen

  1. Meng bloem, poedersuiker, sinaasappelschil en boter in de keukenmachine;
    Voeg ei toe en blijf mengen tot een deeg ontstaat. Vorm een bal van het deeg, verpak het in plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  2. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot het groot genoeg is om de bodem en rand van een quichevorm, doorsnede 26cm, te bekleden. Leg het deeg in de vorm, druk de zijkanten aan, snijd de rand met een scherp mes bij. Zet 15min op een bakplaat in de koelkast.
  3. Verwarm de overen tot 180-190°C. Bedek het deeg met bakpapier. Vul de holte met gedroogde bonen of rijst. Zet de vorm 10min in de oven. Verwijder het papier en de bonen en laat nog 5min in de oven staan of totdat het deeg goudbruin is. Laat de taartbodem afkoelen.
  4. Amandelvulling:
    Klop in een kleine kom de boter, essence en suiker met een mixer tot het mengsel lichter kleurt. Klop het ei erdoor. Roer de bloem en gemalen amandelen erdoorheen.
  5. Lepel de amandelvulling op de bodem en bestrooi met de vruchten. Ze 35 min in de oven of totdat de vulling goudbruin is en stevig aanvoelt. Laat afkoelen en bestuif naar wens met poedersuiker

 

2 gedachtes over “Kookles: bosvruchten-amandeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s