Kookles: Miserable

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Biscuit:
10 eiwitten
80gr suiker
400gr suiker
400gr amandelpoeder
80gr bloem

Botercrème
1 vanillestokje
150ml water
125gr suiker
5 eierdooiers
300gr zachte boter (boter en dooiers ongeveer dezelfde temperatuur!)
Poedersuiker
cacaopoeder

Miserable
1. Verwarm de oven op 180°C
2. Klop de eiwitten los en voeg 80gr suiker aan toe. Blijf kloppen tot je een stevig schuim krijgt
3. Meng 400gr suiker met het amandelpoeder en zeef samen met de bloem. Spatel voorzichtig en kort onder de eiwitten
4. Verdeel de massa gelijkmatig over een bakplaat met hoge randen tot 2 cm hoogte
5. Bak 30 min
6. Leg nadien meteen omgekeerd op een handdoek

Botercrème
1. Snij het vanillestokje overlangs door en breng met water en suiker aan de kook
2. Klop de eierdooiers op
3. Verwijder het stokje uit de suikersiroop en giet op het eimengsel. Klop de massa tot ze afgekoeld is
4. Voeg de zachte boter in één keer toe en klop stevig tot een mooie, gladde crème

Afwerking
1. Snijd de randen van de plak biscuit en verdeel in 2 gelijke delen
2. Doe de crème in een spuitzak met een niet-getand mondje en breng op één van de helften een laag aan
3. Plaats de andere helft erop erop en druk voorzichtig aan. Strijk met een paletmes de room langs de rangen gelijk
4. Bestrooi royaal met poedersuiker en eventueel met een beetje cacaopoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s