Kookles: Oosterse garnalensalade

  • 500gr roze garnalen
  • 1 kleine courgette
  • 200gr chinese vermicelli
  • 100gr sojascheuten
  • 1 blik palmharten
  • 50gr gezouten pinda’s
  • 1 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • Verse koreander
  • Peper
  1. Spoel courgette, snij in staafjes en roerbak 2 tot 3min in olie. Laat afkoelen
  2. Doe sojascheuten in een vergiet, giet er 1l kokendheet water over en laat uitlekken
  3. Kook de vermicelli 3min in gezouten water, giet af en knip in stukjes
  4. Laat de palmharten uitlekken en snij in plakjes
  5. Vermeng in een grote slakom de rest van de olie met de sojasaus en wijnazijn. Kruid naar smaak bij met pezo en klop de dressing nog even lichtjes op met een vork
  6. Doe de chinese vermicelli, de sojascheuten, courgette en palmharten in de kom. Schep om en leg er de garnalen bij. Werk af met gehakte koreander.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s