Kookles: rolbiscuit

Ingrediënten:

  • 150gr suiker
  • 100gr zelfrijzende bloem
  •   50gr maïzena
  •   25gr gesmolten boeter
  •   5 eieren
  •   1 potje rode vruchtenconfituur
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Klop de suiker en eieren even los, zet au-bain-marie en klop verder tot je een stevig beslag krijgt met veel luchtbellen. Temperatuur max. 37°C
  3. Haal van het vuur en voeg gesmolten boter toe. Roer ze kort en voorzichtig door het deeg
  4. Zeef bloem en maïzena en voeg beetje per beetje toe. Spatel de bloem voorzichtig door het beslag
  5. Giet het deeg in een ondiepe, ingevette ovenschaal met opstaande rand en schuif in de voorgewarmde oven
  6. Laat 15 à 20min bakken tot je een luchtige en goudbruine koek hebt
  7. Leg intussen een vochtige handdoek klaar en bestrooi licht met suiker
  8. Kantel het deeg op de handdoek en rol zo snel mogelijk op. Hoe warmer het deeg, hoe minder kans op scheuren
  9. Rol de biscuit weer uit, bestrijk met confituur en rol weer op
  10. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Een gedachte over “Kookles: rolbiscuit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s