Kookles: Salade met gerookte eendenborst en balsamico siroop

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje gemende salade
  • 1 doosje rucola salade
  • 1 gerookte eendenborst
  • 1 appel ( jonagold )
  • 2 verse vijgen
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 dl water
  • 50 gr suiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Zet een pan op het vuur met het water en de suiker.
Laat inkoken tot een dikke siroop.
Voeg hierbij de balsamicoazijn en laat zachtjes afkoelen.

Bak de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Meng de salade met de rucola.
Snij de appel in fijne schijfjes en maak een rosas op het bord.
Leg hierop de salade. Bestrooi deze met de pijnboompitten.
Leg hier bovenop de fijngesneden gerookte eendenborst
Werk af met een roosje van de vijgen
En maak een raster over het vlees van de Balsamico siroop.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s