Kookles: Terrine van Belgische kazen met droge vruchten

  • 50gr Bleu d’Arville
  •  120gr Wijnendale-kaas
  •  200gr Oude-Brugge-kaas
  •  4 plakken Loo-kaas
  •  100gr gedroogde vruchten: dadels, vijgen, pruimen en abrikozen
  •  150gr boter

 

  1. Meng de boter, de Wijnendale en Bleu ( in de keukenmachine) tot een romige massa
  2. Snijd de oud-brugge in blokjes van ½ cm en meng ze door de romige massa
  3. Bekleed een terrine met plasticfolie en bedek met 3 plakjes Loo
  4. Leg onderaan de romige kaasmassa, een laagje gedroogd fruit en zo een 3-tal lagen. Eindig met een laag van de romige kaasmassa en bedek met de resterende Loo
  5. Zet de terrine een uur of 5 in de koelkast om op te stijven. Snijd er plakken uit van 1cm en serveer (met toast en een fris slaatje).

Terrine 20cm lang en 6cm hoog

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s