1ste Onderox Wandeling 2013 – De Witte Haas Dessel

Echt een wandelweertje vandaag, we kijken alvast uit naar een toffe wandeling. Via Leo en An kwamen we te weten dat Onderox toffe wandelingen organiseert. Je kan kiezen uit een aanbod van 20 vertrekpunten.

Vandaag besloten we in Dessel te vertrekken want aan ’t Zilvermeer in Mol vindt vandaag het BK Veldrijden 2013 plaats en zal het heel druk zijn op de baan. Afspraak rond 11u in De Witte Haas met An en Leo dus we vertrekken thuis rond 10u30. Volgens de GPS zouden we ruim tijdig ter plaatse zijn. Volgens Eric moeten we er via Postel het rapste zen,… Op de ring van Mol staan we dus al in de file! We schuiven aan tot op de parking en mogen daar terugkeren. Wel rond half 12 zijn we dan uiteindelijk toch in Dessel geraakt. ’t Is den 13de toch ni zeker 😦

We bestellen een theeke en de routebeschrijving met 3 vragen en 4 foto’s (5,00 euro) die je in de juiste volgorde moet zetten. Leo en An hebben reeds een spaarkaart met 1 stempel maar wij zullen straks onze 1ste stempel verdienen. Met 5 stempels kan je een een overnachting met ontbijt winnen.

Het is echt zalig weer, het zonneke schijnt en we wandelen richting kanaal: bootjes kijken, eendjes voeren, … en we vergeten naar de wandelknooppunten te zien zodat we verkeerd lopen omdat we een knooppunt voorbijwandelen. Onze 9,5 km zullen er 10,5 worden. We vinden een mooi plaatske aan een beek waar we onze koffiekoek opsmulle want het is ondertussen al een uur of 1 geworden. Het is hier echt prachtig wandelen in ’t bos en de infobordjes zijn heel interessant:

Sporkehout: ook honshout of vuilboom genoemd. Tegelijkertijd kunnen groene, rode en zwarte bessen deze inheemse struik sieren. Ooit diende de bessen als kogels voor een klotsbuis. Van de schors werd vroeger thee gemaakt dat als laxeermiddel werd gebruikt.

Na een tijdje is het tijd om mijn zelfgebakken appelflappen boven te halen met lekkere warme thee met rum… mmmmhhh lekker. Na een tijdje komen we in een moerasachtig gebied waar we over vlonders wandelen. Gelukkig is er draad overgespannen zodat we niet kunnen schuiven. Het is toch wel even opletten hier want naast de paadjes is het vrij drassig. Even verder liggen er struiken met afgevallen bladeren en An en ik denken dat het van een kastanjeboom is maar volgens de heren kan dit niet! Kanstanjebomen zijn geen struiken eh maar even verder vinden we 1 bolster dus we hebben gelijk! Discussie gesloten.

We zijn in elk geval veilig en droog in De Witte Haas aangekomen waar we nog net op tijd waren om de aankomst van het BK Veldrijden op TV te bekijken, terwijl we ons formulier vervolledigen bij het drankje en huisproevertje dat je aangeboden wordt bij de aankoop van een routebeschrijving.

Zalige zondag 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s