Kookles: gratin-aardappelen

Benodigdheden:
1 kg aardappelen
3 dl melk
3 dl room
3 teentjes knoflook
100gr gemalen kaas
boter
nootmuskaat
pezo

 

  • Giet melk en room in een pan
  • pel de knoflookteentjes en voeg er deze ongesneden bij
  • breng aan de kook met pezo en nootmuskaat

 

  • schil de aardappelen en snij in dunne plakjes
  • schik in een beboterde ovenschaal
  • giet het melkmengsel erover tot ze voor 3/4 onder staan
  • zet 30 min. in de oven op 160°C
  • strooi kaas over de schotel en laat nog 15 min. gratineren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s