Kookles: Rundscarpaccio

Wist je dat carpaccio uit Venetië kwam. In 1950, in de bekende Harry’s Bar kwamen vele beroemdheden zoals Charlie Chaplin en Ernest Hemingway maar ook de graaggeziene Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo. Deze gravin had bloedarmoede en van haar dokter kreeg ze de raad veel rauw donker vlees te eten. De eigenaar van de bar, bedacht voor haar een gerecht en noemde dit Carpaccio, naar de de schilder Vittore Carpaccio waarvan er toen een tentoonstelling liep.

Hoe klaarmaken?

  • Meng olijfolie en balsamico samen en besprenkel er het vlees mee
  • pijnpoompitten even laten bruinbakken in een pan en laten afkoelen
  • over de carpaccio strooien
  • afwerken met parmazaan en grof zeezout
  • nog even in de koelkast en klaar !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s